ISPRIČAO SE SVIMA

Plazibat sa slomljenom rukom okončao borbu, ali nije tražio opravdanje

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat nije uspio osvojiti naslov privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije nakon što je u rasprodanoj Rooterdam Ahoy areni izgubio od Nizozemca nigerijskih korijena Tariqa Osara nokautom u petoj rundi.

Napunio je Antonio Plazibat rotterdamsku Ahoy Arenu, odzvanjale su njome hrvatske navijačke pjesme, ali jednostavno Tariq Osaro bio je bolji.

  • +10
Antonio Plazibat - Tariq Osaro, 17.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Dominirao je od prve sekunde, djelovao brže, ubojitije, preciznije. Za razliku od Plazibata, kojem kao da je ponestalo zraka.

  • +6
Poznata lica u Rotterdamu došla podržati Plazibata koji kreće u borbu za privremenog prvaka Gloryja Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Nažalost, takvo stanje u ringu nudilo je samo jedan rasplet.

Ali Plazibat je nakon svega sportski priznao poraz, čestitao klupskom suborcu, ali se i ispričao navijačima. Onako, iskreno, kratko, od srca.

'Ruka je slomljena i to je sra**. Je** ga, žao mi je. Hvala vam puno. Moja pogreška, volim vas', reako je Plazibat. Kako saznajemo do loma ruke došlo je još u prvoj rundi. 

Nakon borbe, s bolnom grisaom na licu stigao je pred novinare.

'Nema opravdanja, bez obzira na ozljedu. Nema nikakvog opravdanja. Ne želim da me itko žali. Pogledat ću borbu kada stignem kuće. Neću davati najave da ću se vratiti. Nadam se da je barem borba bila zabavna'.

Otkrio je kako se dogodila ozljeda.

'Osjetio sam ruku, nešto je kliknulo. Ali nema opravdanja, pobijedio me pošteno. Slomio je ruku jednim kickom. Ne znam koliko će trebati da zaraste, koliko će trajati oporavak'.

Inače, kad već nije srušio protivnika, krajem druge rudne Plazibat je na pod poslao suca.

'Žao mi je, nije bilo namjereno. Nisam mogao vjerovati da se i to dogodilo. Barem će biti dobar video klip'.

Plazibat je i sa slomljenom rukom izdržao do kraja.

'Žao mi je što sam razočarao navijače. Imao sam cijelu Hrvatsku iza sebe. Nisam se želio predati, sutra igra Hrvatska i nadam se pobjedi. Nadam se da "Vatrenima" neću donijeti nesreću, vjerujem u pobjedu. Sada se mogu samo napiti'.