oduševio protiv seville

Ova Messijeva fotografija očarala je sve ljubitelje nogometa i postala hit

25.02.2019 u 06:07

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone u subotu su u dva navrata gubili od Seville (0:1, 1:2), ali na krilima sjajnog Lionela Messija koji je zabio svoj 50. hat-trick te asistirao i Suarezu, stigli su do pobjede 4:2

Spektakularnu utakmicu vidjeli su gledatelji na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan između Seville i Barcelone (2:4). Doduše, nisu svi bili sretni, jer kao pobjednik s njega je otišla gostujuća momčad.

Domaće navijače pak utješiti može samo činjenica što su uživo mogli gledati majstorije Lionela Messija. Pridružio mu se i bivši ljubimac domaćih navijača, hrvatski veznjak Ivan Rakitić, nakon čijeg je ubačaja s lijeve strane Messi zabio prvu golčinu.

Kod drugog gola Messiju je asistirao Ousmane Dembele, a argentinski nogometaš pohitao je u zagrljaj Francuzu. I skočio je na njega, što su ovjekovječili i fotoreporteri.

A onda nije trebalo dugo da se poznavatelji nogometa sjete fotografije najvećeg nogometaša na svijetu, legendarnog Brazilca Pelea, koji je na istvojetan način slavio pogodak sa svjetskog prvenstva 1970. godine.

I naravno, kroz montažu ovih dviju fotografija pitaju se mnogi - je li Messi dostigao i prestigao Pelea? Jer već se godinama postavlja pitanje, tko je najbolji nogometaš svijeta.

Messi je aspolutni vladar novije nogometne ere, ali ono što mu bilježe kao 'minus' jest izostanak uspjeha s reprezentacijom. Isto ono što su ostvarivali i Pele, ali i Maradona.

Međutim, ova fotografija jasno sugerira da je Messi po svojem nogometom umijeću Peleova kopija.