TALIJANSKI KUP

'Otpisani' spasili Milan od trećeligaša

13.01.2010 u 18:05

Bionic
Reading

Nogometaši Milana plasirali su se četvrtfinale Talijanskog kupa nakon što su tek pred kraj susreta slomili otpor trećeligaša Novare (2:1). Istim rezultatom Catania je svladala svojeg domaćina Genou. U zadnjoj utakmici u srijedu Juventus je s 3:0 bio bolji od Napolija

Nakon što je u prvenstvu Milan demolirao Juventus sa 3:0, trener 'rossonera' Leonardo u osmini finala Kupa dao je priliku igračima koji su u drugom planu (Inzaghi, Huntelaar, Flamini, Bonera, Favalli). To mu se skoro osvetilo, jer se na San Siru vodeća momčad treće lige Novara sjajno držala.

Milan je stigao u vodstvo golom Inzaghija u 12. minuti, no Gonzalez je u 46. sve vratio na početak. Ipak, da se ne dogodi iznenađenje pobrinuo se je još jedan 'zaboravljeni' igrač u svlačionici 'crveno-crnih' veznjak Flamini koji je deset minuta prije kraja fantastičnim golom postavio konačnih 2:1.

Inače, Novara je iz Kupa već izbacila prvoligaše Parmu i Sienu, a u Serie C ne zna još za poraz.

Među osam se plasirala i Catania koja je svladala Genou na njezinom travnjaku. Gosti su već nakon osam minuta imali 2:0, a oba puta je pogodio Plasmati. U 57. minuti je Rossi vratio nadu domaćinu. No, samo minutu kasnije u redovima Genoe Papastathopoulos je dobio drugi žuti, a odmah potom je pocrvenio i strijelac Rossi. S devet igrača Genoa nije uspjela doći do preokreta i Catania je s 2:1 prošla dalje.

U Torinu se je Juventus lako obračunao s Napolijem koji je u Serie A u pozitivnom ritmu (tri pobjede zaredom). 'Stara dama' je s 3:0 svladala goste i otišla u četvrtfinale. Domaće navijače su golovima razveselili Diego (24) i Del Piero (77, 82-11m).