NEMIRNO U SUSJEDSTVU

Otkazana gostovanja Hajduka, Šibenika i Osijeka u BiH

07.10.2009 u 21:26

Bionic
Reading

Prijateljska nogometna utakmica između splitskog Hajduka i Troglava u Livnu, koja je bila najavljena za četvrtak, 8. listopada, otkazana je na zahtjev Nogometnog saveza BiH zbog nereda koji su se nedavno dogodili u Širokom Brijegu, priopćio je danas Hajduk

Navodi se da je zahtjev o otkazivanju utakmice u Livnu između Hajduka i domaće momčadi Troglav potpisao generalni tajnik Nogometnog saveza BiH Munib Ušanović.

Zbog predstojećih kvalifikacijske utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo u kojoj reprezentacija BiH igra u Talinu protiv Estonije, u BiH je uslijedila stanka prvenstva, pa je bilo zakazano više prijateljskih utakmica u kojima su trebale gostovati momčadi iz Hrvatske, ali su one sve otkazane nakon nedavnih nereda u Širokom Brijegu u kojima je jedna osoba poginula.

Tako je u Mostaru otkazana za subotu najavljena prijateljska utakmica između domaćeg Zrinskog i Šibenika, a otkazana je i utakmica koja je bila planirana za petak u Gradačcu između domaće Zvijezde i Osijeka.

Prema članku 8. FIFA-inog pravilnika o primjeni Statuta FIFA-e 'nijedna međuklupska ili međuligaška utakmica između momčadi iz različitih saveza članova FIFA-e ne može se odigrati bez izričitog odobrenja saveza'.