KAD ON KRENE U 'OFENZIVU'

Otac prvaka Formule 1 je čovjek koji udara po svima, a njegovih riječi nije pošteđena ni momčad u kojoj je njegov sin; je li pretjerao?

05.06.2022 u 11:07

Bionic
Reading

VN Monaka je iza nas, ali se i dalje govori o utrci na ulicama Monte Carla u kojoj je aktualni prvak Max Verstappen završio kao treći, a njegov otac Jos u medijskom istupu nije skrivao razočarenje

Nizozemac je u ukupnom poretku nešto povećao prednost ispred Charlesa Leclerca (Ferrari), ali je utrku završio iza momčadskog kolege Sergija Pereza i drugog Ferrarija Carlosa Sainza.

Prednost u brzini za koju se činilo da je Verstappen imao u odnosu na Pereza tijekom 2021. gotovo je nestala tijekom prvih sedam utrka 2022., a Jos Verstappen vjeruje da se njegov sin bori s bolidom koji baš i ne odgovara njegovom stilu.

'Kao otac, također sam bio razočaran utrkom. Maxovo treće mjesto je bilo jako razočaravajuće. Svi smo vidjeli da je za njega bio težak vikend. Počinje od bolida koji jednostavno još nema karakteristike za njegov stil vožnje', napisao je u svojoj kolumni za Verstappen.com. otac prvaka.

'Max ima daleko premalo prianjanja na prednjoj osovini. A posebno u Monacu, sa svim tim kratkim zavojima, potreban vam je bolid koji skreće vrlo brzo. To je jednostavno bilo teško.'

  • +4
Formula 1 - VN Monaka, 29.5.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

U tekstu se osvrnuo i na stanje guma…

'Nevjerojatno mi je vidjeti koliko malo prianjanja vozači imaju na mokrom dijelu. Ovo nije novost tijekom posljednje utrke, ali traje već duže vrijeme. Trebalo bi nešto poduzeti po tom pitanju. Moraju osigurati da se gume mogu nositi s tri centimetra vode. I mi smo to mogli, još u danima natjecanja s Bridgestoneom i Michelinom', napisao je Jos koji je tako u kolumni bio kritičan i prema Red Bullu i prema proizvođačima guma, a porciju su u kolumni dobili i organizatori po prebrzom isticanju crvene zastave.

Uglavnom, ovo je čovjek koji udara po svima, a neki se slažu da je pretjerao.