gundogan na nou campu

Osvajač Lige prvaka potpisao! Znači li to da je Barca odustala od Marcela Brozovića?

26.06.2023 u 12:24

Bionic
Reading

Njemački reprezentativac Ilkay Gundogan (32) koji iz Manchester Cityja odlazi kao slobodan igrač novi je član španjolskog prvaka Barcelone s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, objavio je u ponedjeljak katalonski klub

Ilkay Gundogan (32) je potpisao ugovor do lipnja 2025. s opcijom na još godinu dana, a španjolski je prvak dodao da je u ugovor uključio otkupnu klauzulu od 400 milijuna eura.

Gundogan je napustio City nakon što je prošle sezone kao kapetan engleskog kluba osvojio trostruku titulu - naslov prvaka Engleske, FA kup i Ligu prvaka - čime je završio uspješan sedmogodišnji boravak u Engleskoj gdje je osvojio ukupno 14 trofeja, uključujući pet ligaških naslova.

'Za mene je bila potpuna privilegija i zadovoljstvo biti dio Manchester Cityja posljednjih sedam godina', rekao je Gundogan i dodao:

'Manchester je bio moj dom i osjećao sam se dijelom vrlo posebne obitelji u Cityju.'

Dolaskom Gundogana Barcelona je popunila 'rupu' u veznome redu, pa se mnogi sad pitaju je li ovo znak da su na Nou Campu odustali od dovođenja Marcela Brozovića. Naime, transfer 'vatrenog' se zakomplicirao, Barcelona ga želi dovesti, ali posao kvari saudijski Al Nassr.

Brozović bi u Saudijskoj Arabiji trebao zarađivati 20 milijuna eura godišnje i dobiti ugovor na tri godine. Odnosno bit će najplaćeniji hrvatski nogometaš. U isto vrijeme mu Barcelona nudi plaću od sedam milijuna eura na godinu, dok je u Italiji bez bonusa zarađivao tek nešto malo manje, oko 6,5 milijuna eura.

Nije nevažna ni odšteta koju za našeg reprezentativca traži Inter. Al Nassr je spreman odmah isplatiti 23 milijuna eura, dok bi Barcelona taj iznos plaćala u ratama sljedeće dvije ili tri godine.