ISKUPLJENJE

Osramotio je svoj sport i izdao navijače, no on želi na OI!

14.04.2015 u 08:14

Bionic
Reading

Bivši UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji, Anderson Silva, ima namjeru nastupiti na Olimpijskim igrama, iduće godine u Rio de Janeiru. Sport u kojem namjerava doći do mjesta na tom natjecanju je taekwondu

Anderson je počeo lobirati za svoje mjesto u taekwondo reprezentaciji, a to su potvrdili i iz saveza. Silva je trenutno pod suspenzijom zbog dopinga i dozvolu za MMA nastupe trebao bi imati tek u proljeće iduće godine. No, on kao sportaš ne može stati i traži druge načine za nastupe i mečeve.

'Svi znamo da su Olimpijske igre najveći sportski događaj i da je svakom sportašu sam i želja nastupiti tamo. Ja se ne razlikujem od njih. Kad sam dobio priznanje od predsjednika Brazila te postao naš ambasador sporta, još više se u meni probudio olimpijski duh i želja za nastupom i predstavljanjem svoje države', izjavio je The Spider.

Anderson nema profesionalnog iskustva u taekwondu, ali često ga je koristio u treningu i pripremama, kao i neke njegove elemente u borbi. Bit će zanimljivo vidjeti što o tome misle o savezu, no što misle i taekwondo borci iz Brazila, koji cijeli život rade na tome da završe na Igrama, a mogli bi ostati bez mjesta na račun MMA borca koji je svoj sport okaljao padom na doping testu.