članak 57. je jasan

Eros Grezda mogao bi itekako požaliti zbog fizičkog napada na parkiralištu; u HNS-u za takvo što nema tolerancije

01.06.2020 u 20:17

Bionic
Reading

Tijekom vikenda nogomet se vratio na hrvatske terene, a na rasporedu su bile dvije polufinalne utakmice hrvatskog nogometnog Kupa. I obje su bile uzbudljive, pune preokreta, a kao pobjednici iz tih su dvoboja izašli Lokomotiva i Rijeka

Lokomotiva je u subotu u Koprivnici svladala Slaven Belupo 3:1, dok je Rijeka na Rujevici uz podršku Armade koja je bila na obližnjim stijenama i balkonima, svladala Osijek 3:2.

Nažalost, s te druge utakmice ostalo je i repova, jer gosti se žale na suđenje, a cjelokupna nervoza potom se preselila i na parkiralište, gdje je Osijekov albanski reprezentativac Eros Grezda fizički nasrnuo na napadača Rijeke Mirka Antonija Čolaka.

>> [VIDEO] Imamo snimku incidenta iz Rijeke: Ovako je izgledao napad Erosa Grezde na Antonija Čolaka

Naravno, obje su strane imale svoju verziju događaja. Grezda tvrdi da je vrijeđan po nacionalnoj osnovi, dok Čolak sve demantira i kaže da nije bilo ničega, ali je suparničkom igraču savjetovao da potraži pomoć stručnjaka.

U svakom slučaju, disciplinski sudac HNS-a imat će prilično puno posla.

Naime, prema Disciplinskom pravilniku HNS-a, za ovu vrstu prekršaja, a riječ je o fizičkom napadu na igrača, mogu se izreći ove kazne:

- zabranom igranja od dvije do šest utakmica, a u težim slučajevima, kada se utvrdi da je igrača ozlijedio ili ako se utvrdi da je igrač-napadač imao namjeru teže ozlijediti, bit će kažnjen

- zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do dvije godine

- zabranom igranja od četiri do 12 utakmica ili u onim težim, radikalnijim slučajevima isključenjem iz nogometne organizacije'.

Samo za 'pokušaj napada' bit će kažnjen

  • +19
Druga polufinalna utakmica Hrvatskog kupa, HNK Rijeka - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.