PANNONIAN ODUŠEVLJAVA

Osijek svjedočio akrobacijama za pamćenje, a najbolje tek dolazi!

23.07.2016 u 13:29

  • +19

Akrobacije u Osijeku - polufinale BMX Svjetskog kupa

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tomislav Može

Bionic
Reading

Svojim spektakularnim letovima zrakom najbolji BMX vozači svijeta u polufinalnim vožnjama FISE Svjetskog kupa na osječkoj Copacabani rijetke su u petak ostavili ravnodušnima...

Odlično popunjene tribine skejt parka na osječkoj Copacabani u petak su imale što za vidjeti. Polufinalne vožnje BMX Freestyle park Svjetskog kupa bile su zaista spektakularne, a akrobacije koje su najbolji vozači svijeta izvodili u zraku impresionirale su svakog tko voli ekstremne sportove. Kao i u četvrtak, ovogodišnje 17. izdanje Pannonian Challengea još jednom se pokazalo kao prava poslastica, a najbolje tek slijedi u subotu kada je na rasporedu veliko finale.

Program začinjen duhovitim uvodom voditelja Marija Petrekovića te odličnom muzikom obilovao je svim vrstama majstorija u zraku, no da se radi o opasnom sportu pokazalo je i nekoliko zastrašujućih padova tijekom treninga i vožnji polufinala. Srećom, bez težih posljedica za vozače koji su raznim štitnicima i kacigom prilično dobro zaštićeni, a i navikli su na padove i znaju se izvući iz njih uz minimalnu štetu.

Nakon nesretnog ispadanja Marina Ranteša u kvalifikacijama, osječka publika u polufinalu je najveću potporu dala hrvatskom vozaču s austrijskom putovnicom Senadu Grošiću, koji je prvi izašao na rampu i odradio posao bez većih grešaka, no nedovoljno za plasman u finale.

Drugi ljubimac domaće publike prošao je puno bolje. Višestruki svjetski prvak i redoviti natjecatelj u Osijeku Daniel Dhers odradio je fantastične dvije vožnje i kao drugoplasirani izborio veliko finale. Ispred njega bio je samo Australac Martin Logan, a odlične vožnje odradili su još Amerikanci Nick Bruce i Joshua Perry te Britanac Jack Clark.

Svoj vrhunac Pannonian Challenge će doživjeti u subotu s početkom u 20 sati, kada je na rasporedu finalna vožnja. Očekuju se potpuno rasprodane tribine...