posljednja utakmica

Optimizam u našim redovima: Idemo dobiti Šveđane da s osmijehom završimo prvenstvo

25.01.2019 u 15:43

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u subotu u 20.30 sati u danskom Herningu utakmicu sa Švedskom za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu...

Sa Šveđanima će izabranici Line Červara odigrati revijalnu utakmicu za prestiž, s obzirom da su obje momčadi ostale bez polufinala, a osigurale su olimpijske kvalifikacije.

Švedska je protivnik s kojim smo prošle godine igrali dvije prijateljske utakmice, ubilježili smo poraz i pobjedu, ali su puno bitniju utakmicu odigrali lani u skupini EURA u Spaladium Areni u Splitu, kada je Švedska neočekivano slavila 35:31. Taj poraz je izbacio hrvatsku reprezentaciju iz borbe za medalju, tako da pred 'kaubojima' ipak postoji određeni motiv, čega je svjestan i izbornik Lino Červar.

'Ostaje nam zadnja utakmica sa Šveđanima, a svoj cilj smo već ostvarili. No, nastojat ćemo okončati ovaj naporan turnir kao pobjednici. Šveđane znamo vrlo dobro jer smo igrali dvije prijateljske utakmice, igraju brzi centar i imaju odličnu tranziciju, kao i nekoliko vrhunskih igrača. Motiva nam ne nedostaje. Šveđani su nas pobijedili lani na EURU u Splitu i tada nas izbacili iz borbe za medalju. Želimo pobjedu', kazao je Červar.

Golman Marin Šego odlično je branio cijelo prvenstvo, a jedinu lošu predstavu imao je u ključnom porazu od Brazila u Kölnu.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Odmorili smo se i regenerirali. Cijeli turnir smo jako dobro odigrali, iako naša pozicija i borba za peto mjesto to baš ne govori.Vjerovatno će protiv Šveđana biti dosta trke i borbe, ali nastojat ćemo pobijediti da ipak s osmijehom završimo prvenstvo', kazao je Šego.

Inače, Hrvatska i Švedska su dosad odigrali 12 dvoboja, a obje ekipe imaju po šest pobjeda. Najpoznatija hrvatska pobjeda dogodila se 1996. godine u finalu Olimpijskih igara u Atlanti, kada se Hrvatska domogla zlata čuvenom pobjedom 27:26.

  • +5
SP u rukometu: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

U subotu će se od 17.30 sati Španjolska i Egipat boriti za sedmo mjesto, posljednje koje vodi u olimpijske kvalifikacije, a u petak se u Hamburgu u polufinalu sastaju Norveška i Njemačka, te Danska i Francuska.