ne može bez nas

Hrvati ipak sudionici polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva, ovo je njihova uloga

25.01.2019 u 14:22

Bionic
Reading

Osječki rukometni suci Matija Gubica i Boris Milošević sude svoje četvrto Svjetsko prvenstvo, a sada će dijeliti pravdu u polufinalnom susretu između domaćina Danske i aktualnih svjetskih prvaka Francuza (petak, 17.30 sati)

Ovo im je deseto veliko natjecanje, sudili su SP 2009., 2013., 2015. te sada u Njemačkoj/Danskoj, sudili su na dva SP-a za rukometašice, pa na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu te na Europskim prvenstvima 2014., 2016. i prošle godine u Hrvatskoj gdje su imali čast dijeliti pravdu u finalu između Španjolske i Švedske.

Sada su Matija Gubica i Boris Milošević dobili još jedno priznanje, u Hamburgu će suditi polufinale između jednog od domaćina ovog SP-a Danske te još uvijek aktualnih svjetskih prvaka Francuza!

Na žalost, sudjelovanje hrvatskog sudačkog para u polufinalu automatski znači da neće suditi veliki finale, ali i ovo je veliko priznanje sudačke organizacije i samog IHF-a. Posebice nakon svega što se događalo na utakmici s Njemačkom te optužbi Line Červara prema danskom sudačkom paru.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Kako god bilo, Hrvati će ipak biti aktivni sudionici polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva. Sviđalo se to nekome ili ne. Istina, mala je utjeha da su to samo naši suci, ali velika je to stvar za naš najbolji sudački par. Bravo, dečki!