KLADITE SE PAMETNO

Oproštaj navijača Intera od kapetana Zanettija

10.05.2014 u 12:36

Bionic
Reading

Inter je u prošlom kolu prekinuo niz od šest susreta bez poraza, a prošlotjedni neuspjeh posebno boli budući da su Mazzarrijevi igrači bodove prepustili gradskom rivalu Milanu

Loše je Inter odigrao gradski derbi, pogotovo u ofenzivnom dijelu igre. S druge strane Handanoviću je greda pomogla prilikom Kakinog dalekometnog projektila, no nije mu bilo pomoći kada je De Jong dobro reagirao nakon kornera iz neposredne blizine. Poraz od Milana doveo je nove izlijeve nezadovoljstva navijača trenerom Mazzarrijem, a umjesto potvrde nastupa u Europskoj ligi Inter je ugrozio svoju poziciju.

San Siro će biti rasprodan jer je ovo posljednja utakmica kapetana Zanettija, a Mazzarri se nada da će njegova momčad pobjedom potvrditi europsku vizu:

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


'Drago mi je da će slavlje za Zanettija biti još bolja jer nas čeka utakmica u kojoj se želimo iskupiti za poraz u derbiju. S Milanom smo odigrali pogrešnu utakmicu i igrači i ja smo radili da protiv Lazija istrčimo na teren kao momčad koja će pokazati drugačiju prezentaciju od one protiv Milana. Sada imamo dvije utakmice da demonstriramo kako je prošlotjedna utakmica bila samo incident na našem putu'.

Interovi igrači redom su u izjavama tijekom tjedna govorili da će zaigrati u ovom susretu za svog kapetana, no ne očekuje se da će Zanetti zaigrati od prve minute. Mazzarri već neko vrijeme ne računa na ozlijeđenog braniča Juana Jesusa, a u ovom susretu neće koristiti ni usluge iskusnog veznjaka Cambiassa kojeg bi u početnom sastavu trebao zamijeniti Kuzmanović

Lazio je u posljednja četiri kola ostvario samo jednu pobjedu i Rejina momčad značajno je smanjila svoje šanse za nastupom u Europskoj ligi. U posljednja su dva susreta na svom Olimpicu propustili pobijediti direktne rivale Torina i Veronu, a oba su susreta završila rezultatom 3:3 uz identičan rezultatski tijek. Naime, Lazio je u oba susreta dva puta vodio da bi na kraju u sudačkoj nadoknadi golovima spasio po bod. Ako želi u posljednjem kolu zadržati šansu za nastupom u Europi na San Siru Lazio mora tražiti pobjedu protiv Intera, a Rimljanima u prilog ide činjenica da su slavili u posljednja četiri međusobna ogleda s milanskim Interom.

Reja je nezadovoljan zvižducima s tribina:

'Otkako sam stigao osvojili smo 33 boda s tim da smo cijelo vrijeme ciljali Europsku ligu. Stalno slušam naklapanja o mogućoj smjeni trenera. Postoji još minimalna šansa da dođemo do Europe i tražiti ćemo da je ostvarimo bez obzira na probleme. Svaki dan slušam kritike iako sam i u prošlosti radio dobro, pa i prve godine kada smo završili četvrti uz Udinese. Ne vidim zahvalnost za mene i igrače. Teško je raditi na takav način. U Milanu idemo odraditi pravu bitku'.

Situacija s izostancima za Reju je daleko od idealne, no problemi s ozlijedama i suspenzijama nešto je na što su se treneri Lazija ove sezone naviknuli. Gostovanje u Milanu propustiti će suspendirani bek Lulić, te ozlijeđeni vratar Marchetti, braniči Radu i Konko, veznjak Ederson, te napadač Helder Postiga. Među kandidatima za nastup nema ni braniča Cavande koji je zbog kašnjenja udaljen iz momčadi.