OTVARANJE BUNDESLIGE

Olić i Pranjić već u prvom kolu protiv Šimunića

02.07.2009 u 13:32

Bionic
Reading

Novo njemačko nogometno prvenstvo započet će u petak, 7. kolovoza, utakmicom između prvaka Wolfsburga i trećeplasiranog sastava iz prošle sezone, Stuttgarta

U četvrtak je objavljen kalendar nove sezone te se dvoboj Wolfsburga i Stuttgarta ističe kao najzanimljiviji u 1. kolu.

Zanimljivo će biti i u Hoffenheimu, gdje će domaćin ugostiti minhenski Bayern. U tom dvoboju očekuje se prvenstveni debi Josipa Šimunića za Hoffenheim, dok bi u dresu Bayerna po prvi put u službenoj utakmici mogli nastupiti Ivica Olić i Danijel Pranjić.

Hrvatski trener Zvonimir Soldo će prvenstveni bundesligaški debi na klupi Kölna imati u Dortmundu, gdje će gostovati kod domaće Borussije.

U ostalim utakmicama sastat će se Nürnberg - Schalke 04, Freiburg - Hamburger SV, Mainz - Bayer, Werder - Eintracht, Hertha - Hannover 96 i Bochum - Borussia Mönchengladbach.

Sljedeće sezone u njemačkom prvenstvu će se u svakom kolu jedna utakmica igrati petkom navečer u 20.30 sati, u standardom subotnjem poslijepodnevnom terminu u 15.30 sati igrat će se pet utakmica, jedan dvoboj igrat će se u subotu navečer s početkom u 18.30, dok će se dva nedjeljna dvoboja igrati s počecima u 15.30 i 17.30 sati.