UOČI KUPA UEFA

Olić i Petrić s HSV-om love tri naslova

08.04.2009 u 16:56

Bionic
Reading

Bundesligaš Hamburger SV od 1987. i osvojenog naslova u njemačkom Kupu čeka na trofej. A ove se sezone ima prilike 'okititi' u čak tri natjecanja. U četvrtak igra četvrtfinale Kupa UEFA, u njemačkom kupu u polufinalu igrat će protiv Werdera, dok u Bundesligi trenutno drži prvo mjesto s Wolfsburgom

Nogometaši sa sjevera Njemačke, iz lučkog Hamburga, već 22 godine sanjaju neki trofej. Posljednji su put 1987. osvojili njemački kup, a u svojim vitrinama drže još šest pokala najboljeg u Njemačkoj - tri u njemačkom nogometnom prvenstvu i tri u Bundesligi. Nije nevažno spomenuti da su bili i europski prvaci (1983. godine) te osvajači Kupa kupova 1977. godine, a da iz 2005. imaju i naslov u Intertoto kupu.

HSV u četvrtak u 20.45 sati igra prvu četvrtfinalnu utakmicu Kupa UEFA protiv Manchester Cityja i sasvim će sigurno pokušati ostati na dobrom putu osvajanja ovog naslova.

'Dobro smo igrali u Europi ove sezone i želimo tako nastaviti. Unatoč problemima s ozljedama, momčad je uvijek uspijevala pronaći najbolje rješenje', rekao je trener HSV-a Martin Jol koji i uoči ovog ogleda muku muči s ozljedama.

Jol za ovu utakmicu neće moći računati na čak 11 igrača, zbog čega je bio primoran pozvati dva igrača iz druge momčadi koja se natječe u četvrtoj ligi.

Ključnu ulogu u uspjesima HSV-a ove sezone imaju i dva naša napadača - Ivica Olić i Mladen Petrić. Oni su, od 17 golova HSV-a u Kupu UEFA, postigli čak 12. Petrić, koji je propustio reprezentacijsko okupljanje protiv Andore, vraća se u sastav. 

'Manchester City nije momčad od koje moramo strahovati', naglasio je hrvatski reprezentativac koji bi se, unatoč važnim golovima Paula Guerrera protiv Galatasaraya, mogao naći u napadu uz Ivicu Olića.

'Nije važno tko će igrati jer ekipa ima ratnički i pobjednički mentalitet. Kada je takva atmosfera u momčadi, nijedan cilj nije nedostižan', rekao je igrač sredine terena Collin Benjamin.