MLS

Okršaj Hrvata pripao Kreilachu; i bivši Vatreni bio zapažen

31.03.2024 u 15:47

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Petar Musa upisao je asistenciju u gostujućem 1:2 porazu Dallasa od Austina u susretu 6. kola sjevernoameričke Major League Soccer.

Dallas je poveo u 51. minuti golom Eugenea Ansaha na asistenciju hrvatskog napadača. Međutim, domaćin je u nastavku okrenuo rezultat golovima Julia Cascantea (54) i Diega Rubia (70).

Musa je za gostujući sastav igrao cijelu utakmicu. Bio je to četvrti uzastopni poraz Dallasa koji se trenutačno nalazi na 12. mjestu Zapadne konferencije s tri boda. Austin je na 11. poziciji sa šest bodova, a vodi LA Galaxy sa 12 bodova.

Nastupio je i Kristijan Kahlina koji je branio za Charlotte u 1:1 remiju protiv Cincinnatija.

Domaćin je poveo u 59. minuti golom Djibrila Danije iz kaznenog udarca, a izjednačio je Aaron Boupendza u sudačkoj nadoknadi.

Charlotte drži osmo mjesto na Zapadu s osam bodova, dok je Cincinnati na vrhu konferencijskog poretka sa 12 bodova.

Damir Kreilach je nastupio za Vancouver koji je sa 3:2 slavio protiv Portlanda u čijem dresu je nastupio Dario Župarić.

Domaćin je poveo 2:0 golovima Ryana Gaulda (2) i Fabricea Picaulta (29), no gosti su preko Evandera (52) i Felipea More (77) izjednačili. Ipak, pobjedu Vancouveru je donio Ryan Raposo u 87. minuti.

Kreilach je za pobjednički sastav igrao do 64. minute, dok je Župarić na suprotnoj strani ušao u igru početkom drugog dijela.

Vancouver je drugi na Zapadu sa 10 bodova, dok je Portland osmi sa sedam bodova.