AKO SE TO OSTVARI...

Oko Marija Mandžukića zakotrljala se nevjerojatna priča; slijedi li zaista rastanak s Juventusom

21.11.2018 u 17:41

Bionic
Reading

Opet se zakotrljala priča oko odlaska Marija Mandžukića iz Juventusa, a rastanak bi se trebao dogoditi na kraju ove sezone – u ljeto 2019.

Ne prođe mjesec, a da talijanski novinari ne sele hrvatskog napadača iz Torina iako je on nebrojeno puta ponovio da je sretan u 'staroj dami' i da ne pomišlja na transfer.

Super Mariju ovo je četvrta sezona u Juventusu koji vlada domaćim prvenstvom. U tome razdoblju Mandžukić je svojim ratničkim stavom, trkom i požrtvovanošću zadobio ljubav navijača, naklonost u početku kritički nastrojenih novinara te se izborio za minutažu pored puno razvikanijih zvijezda.

I ove sezone, dolaskom Ronalda nije izgubio mjestio, a i odlično surađuje s Portugalcem pa je sve idealno, no novinar Tuttosporta smatra da će ipak u ljeto doći do rastanka, dakle godinu ranije prije nego što našem bivšem reprezentativcu istekne ugovor (lipanj 2020.).

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ralog? Mandžukić bi imao 33 godine te bi želio za kraj karijere najunosniji ugovor. U Juventusu Hrvat ima godišnja primanja od četiri milijuna eura pa se lako može zaključiti da je njegov cilj odlazak u Kinu koja bi mu mogla isplaćivati znatno veći iznos.

Mario Mandžukić - opaki trenuci hrvatskog napadača Izvor: Društvene mreže

Naravno, ostao bi još problem odštete, možda bi Juventus pustio Mandžukića u Aziju besplatno, kao zahvalu za sve ono što je dao klubu, ili bi ga u drugoj opciji prodao Kinezima za 20 do 30 milijuna eura što tamo za neke momčadi nije problem.

Na kraju svega odluka će biti samo na Mariju Mandžukiću koji bi u Kinu stigao sa sjajnom reputacijom – aktualni je osvajač srebrne medalje sa SP-a u Rusiji.

  • +66
Doček Marija Mandžukića u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL