400 milijuna eura otišlo 'u vjetar'

Panika u Parizu; uoči utakmice sezone protiv Liverpoola ostali su bez Neymara i Mbappea

21.11.2018 u 10:05

Bionic
Reading

Momčad PSG-a je u istoj večer ostala bez dvojice najskupljih igrača i prvih strijelaca ove sezone. Neymar i Kylian Mbappe ozlijedili su se igrajući prijateljske utakmice za Brazil i Francusku te je pitanje hoće li biti spremni za utakmicu Lige prvaka sljedećeg tjedna

Na Parku prinčeva će pamtiti 'crni utorak' 20. studenog 2018. godine. Ostao je PSG u razmaku od samo sat vremena bez dva igrača koje je platio ukupno 400 milijuna eura!

Prvo se na prijateljskom susretu Brazila i Kameruna koji je igran u engleskom Milton Keynesu ozlijedio Neymar (26). Igrač za kojeg je PSG Barceloni isplatio 222 milijuna eura odštete ove je sezone zabio 13 golova u svim natjecanjima za PSG, a teren je napustio već u osmoj minuti utakmice!

Za sada se sumnja kako se radi o ozljedi mišića ili prepona, čekaju se prvi nalazi liječničkih pregleda koje brazilski napadač obavlja u Parizu.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U trenucima dok su čelnici PSG-a i stručni stožer pokušavali doznati što se točno dogodilo Neymaru stigla je nova šokantna vijest. U Parizu je Francuska igrala prijateljski susret s Urugvajem, a u 36. minuti s terena je izašao Kylian Mbappe (19)!

PSG ga je Monacu platio 180 milijuna eura, a on je za klub s Parka prinčeva ove sezone u svim natjecanjima zabio 13 golova. No, na utakmici s Urugvajem nezgodno je pao nakon jednog duela i ozlijedio - rame! Mladi je napadač odmah prevezen u najbližu parišku bolnicu kako bi snimio ozlijeđeno rame, ali za sada se iz PSG-a nisu oglasili koliko je teška njegova ozljeda.

  • +10
Kylian Mbappe Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Sve se ovo događa samo tjedan dana prije odlučujućeg susreta kojeg PSG u Ligi prvaka igra s Liverpoolom u srijedu (28. studenog). Parižani nakon četiri kola imaju pobjedu, dva remija i poraz, s pet osvojenih bodova treći su u skupini iza Napolija i Liverpoola koji su na šest bodova i pobjeda u srazu s 'redsima' im je neophodna kako bi ostali u igri za prilazak u drugi krug.

Bez Neymara i Mbappea bila bi to praktički nemoguća misija, a ispadanjem iz Lige prvaka stotine milijuna eura koji su uloženi u ovu momčad doslovno bi otišlo u vjetar...