sugestija daliću ili...

Oko Marcela Brozovića nastao je ozbiljan problem, a poruka je jasna: Ne želimo da igraš za Hrvatsku!

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 15.12.2022 10:38
  • Objavljeno 15.12.2022 u 10:03
Bionic
Reading

Pred hrvatskom reprezentacijom je utakmica za broncu na Svjetskom prvenstvu u Katru (subota, 16), a u Interu se nadaju da u tom susretu neće igrati Marcelo Brozović

Neumorni maratonac u veznom redu Vatrenih zamijenjen je u utakmici s Argentinom, a hrvatska javnost sa strahom je iščekivala vijesti o Brozu i mogućoj ozljedi. Marcelo Brozović je u utakmici osjetio bol u lijevom bedru, a zbog slične ozljede krajem rujna (isto u dresu Hrvatske) pauzirao je mjesec dana pa ga Inter nije imao na raspolaganju u listopadu.

Nije zato ništa čudno da su na nogama i u njegovom klubu, jer drugi dio talijanskog prvenstva počinje već 4. siječnja, čeka ih derbi s Napolijem, a Brozović je jedan od ključnih igrača Nerazzurra.

No s našim veznjakom trebalo bi biti sve u redu do subote. Potvrdio je to i pregled pa su hrvatski liječnici o tome obavijestili kolege u Italiji, ali…

  • +87
Argentina - Hrvatska; SP u nogometu Katar 2022., 13.12.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

U Interu, a posebno njihov trener Simone Inzaghi, smatraju da Brozović ne bi trebao igrati utakmicu za Hrvatsku za treće mjesto te kako je 'došlo do zamora materijala' i sugeriraju preko talijanskih medija Zlatku Daliću da bi hrvatski veznjak trebao na raniji odmor da ne bi došlo do teže ozljede. Očito ih je strah, ali ne razumiju da je to još jedna povijesna utakmica Vatrenih.

Kako piše tiražna Gazzetta dello Sport, Inzaghi je svjestan da Broza nitko ne bi mogao spriječiti da zaigra u finalu, ali da u utakmici za broncu ne treba riskirati. Vidjet ćemo hoće li hrvatski izbornik poslušati 'savjet' Talijana, iako je i sam Dalić izjavio da u susretu za broncu želi 'samo potpuno zdrave i spremne igrače'.

'Utakmica u subotu je za nas veliko, a ne malo finale. To je borba za medalju i rekao sam prošli put - a vama je bilo čudno - da smo nigdje. Moramo se u subotu pripremiti u svakom smislu, jer velika je stvar uzeti brončanu medalju. Imamo problem s nekim igračima, Gvardiola muči ozljeda stopala, prije utakmice je primio injekciju i mučio se, nije bio u treningu, Broz osjeća ložu... Za subotu trebamo sve igrače i onoga kojeg boli trepavica nećemo staviti u igru. Da, trebamo osvježiti momčad, jer ovo je velika stvar za nas. Treći na svijetu ili četvrti je razlika', kazao je Dalić na konferenciji te očito u sastavu želi samo 100 posto spremne i 100 posto zdrave igrače. Ali bez Broza igra hrvatske nije ista.

No nema sumnje da je Dalića ovakav apel iz Italije neugodno iznenadio.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal