KATASTROFA

[VIDEO] Sprdnja u režiji slijepog VAR-a se nastavila i u drugom polufinalu; Maroko je teško oštećen protiv Francuza

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 15.12.2022 09:50
  • Objavljeno 14.12.2022 u 22:23
Bionic
Reading

Ni druga polufinalna utakmica između Francuske i Maroka (2:0) nije mogla proći bez sudačkih repova, a kao i u prvom polufinalu između Argentine i Hrvatske, dojma smo da je oštećena poražena reprezentacija

Sporna situacija dogodila se u 27. minuti utakmice. Naime, došlo je do kontakta između Francuza Thea Hernandeza i Marokanca Sofianea Boufala. Francuz je pao i počeo se previjati u bolovima, a pritom je meksički sudac Cesar Arturo Ramos sudio prekršaj u napadu te Marokancu dodijelio žuti karton.

  • +18
Francuska - Maroko, polufinale SP-a, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

VAR se uopće nije aktivirao, a naknadno prikazana snimka koju možete vidjeti OVDJE govori da se radi o spornoj situaciji, koja je mogla biti možda okarakterizirana kao kazneni udarac za Maroko. U tom je trenutku Francuska vodila već 1:0, golom upravom Hernandeza iz 5. minute.

'Tu ima svih elemenata za kazneni udarac. VAR sudac je trebao sucu dati mogućnost da pogleda snimku i onda bi to bio kazneni udarac', rekao je sudački ekspert Marijo Strahonja i tako je potvrdio da je Maroko teško oštećen.

Od VAR tehnologije i penala na SP-u je nastala prava sprdnja, kad jesu penali ne sude, kad nisu penali onda sude…

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal