NBA TRŽNICA

Oklahoma City Thunderi ostali i bez Kevina Martina; traži se šuter!

03.07.2013 u 11:33

Bionic
Reading

Prije početka prošle sezone Oklahoma City, tadašnji NBA doprvak, je pomalo iznenađujuće iz svojih redova pustio Jamesa Hardena, fantastičnog igrača koji je bio nositelj igre tog kluba

Oklahoma je dala Hardena Houstonu, a iz Rocketsa uzela Kevina Martina, 30-godišnjaka koji je trebao unaprijediti igru Oklahome u vidu šuterskih rola, ali takvo što se i nije dogodilo. Martin je prošle sezone bio na prosjeku od 14 poena po utakmici, te na postotku šuta za tri poena od 42.6 posto. Razlog Hardenovog naglog odlaska bio je novi ugovor i povišica koju je tražio. Obzirom da nije dobio što je tražio 'trade' je bio neizbježan...

Oklahoma je u doigravanju napravila nekoliko koraka unatrag, pa je nakon teškog izbacivanja baš Houstona u prvom krugu Zapada, zapela u konferencijskom polufinalu protiv Memphisa.

Koliko je zapravo Oklahoma 'dobro' poslovala s Martinom govori informacija od večeri s utorka na srijedu. Naime, Minnesota Wolvesi i Martin su postigli usmeni dogovor oko dolaska ovog slobodnog igrača u njihove redove. Službeno će potpis biti stavljen nakon 10. srpnja, a dogovor je pao na četiri godine u vrijednosti 30 milijuna američkih dolara.

Martin se tako priključio u Minnesoti Ricku Adelmanu, treneru s kojim je nekada dugo surađivao u Sacramentu, a trebao bi poboljšati šut izvana za tu momčad koja je prošle sezone bila najslabija u cijeloj ligi kada je šut za tri poena u pitanju.

Kako će Oklahoma popuniti poziciju bek-šutera nije poznato. All-Sta rigrača kao što je Harden, koji čeka da mu se pridruži strašni Dwight Howard (traju pregovori), teško će pronaći.