VRUĆA TEMA

Ogorčeni Ćiro: Potvrda najvećeg šarlatanstva; Ladić: Mamić nikako da shvati...

12.10.2017 u 16:45

Bionic
Reading

Novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić vruća je tema u našoj javnosti, a o cijeloj situaciji sada su govorili Miroslav Ćiro Blažević, Dražen Ladić te komentatori HRT-a Marko Šapit i Edo Pezzi

Dalić je preuzeo hrvatsku reprezentaciju u nezgodnom trenutku te pobjedom u Kijevu izborio dodatne kvalifikacije. O toj temi u emisiji 'Otvoreno' u srijedu na HRT-u razgovarali su ugledni gosti.

'Javno sam rekao da ćemo proći, želio sam dati taj način svoj doprinos za njihovo samopouzdanje. Čudi me da to niste registrirali, na sva usta sam vikao da prolazimo na SP. Bio bi to paradoks, da jedna takva ekipa ne participira na prvenstvu. Što se tiče Dalića, ja ga jako dobro znam i već tada sam ga registrirao kao nadarenog trenera što je on i postao. Jedan od rijetkih dobrih poteza HNS-a koji je u teškim uvjetima potvrdio svoju nadarenost. On zaslužuje priliku. Pripadaju mu velike zasluge za sve što je napravio', rekao je u uvodu Blažević, a zatim je riječ uzeo Dražen Ladić.

'Zajedno smo radili u mladoj reprezentaciji. Dalić je napravio jedan ludo hrabar potez pristavši na to da preuzme reprezentaciju na način na koji se odigralo. Naime kad sam dobio informaciju da će voditi reprezentaciju u Ukrajini pretpostavljao sam da je Dalić novi izbornik. Sada tek vidimo da je to rješenje za jednu utakmicu, eventualno za ove dodatne kvalifikacije', rekao je Ladić, proslavljeni golman Dinama i Hrvatske koji je vodio dugogodišnji spor protiv maksimirskog kluba zbog dugovanja.

'Za njega osobno to je bio veliki rizik on tada o tome nije razmišljao jer ne daj Bože da se dogodilo da smo izgubili od Ukrajine gdje bi bio Zlatko Dalić i njegova trenerska karijera. Sve je ispalo kako smo očekivali i treba mu čestitati', dodao je Ladić.

  • +10
Dražen Ladić Izvor: Pixsell / Autor: /PIXSELL

Miroslav Ćiro Blažević objasnio je i što misli o ljudima na čelu HNS-a.

'Ovo je jedna potvrda najvećeg šarlatanstva o ovom ozbiljnom nogometu što bi trebao biti i hrvatski nogomet. Doživjeli smo jednu veliku afirmaciju ušavši u onaj najelitniji dio nogometnih nacija, a onda dođu akrobati. To su akrobati koji kompromitiraju sve ozbiljno što bi morala ta institucija raditi. To nigdje u svijetu nema, rekao je Jeličić. Mamić kaže Čačić, a ovi svi u autobusu već dižu ruke i Čačić je izbornik!', jasan je bio Ćiro koji je tijekom emisije još nešto želio istaknuti.

  • +7
Miroslav Blažević Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Način na koji su ovog divnog dečka nominirali je apsurdan. Sjetio se netko da izbaci Štimca po meni na pravdi Boga i kompromitira karijeru izuzetno nadarenom treneru. Pa da izbace Kovača koji im dokaže da nije bilo normalno to što su ga izavcili. Čačića smo tolerirali malo dulje, a slažem s Edom da je on doživio jedan linč. No ja sam sve to prošao', kazao je Ćiro Blažević.

O Mamićevom otvorenom pismu da nema utjecaja na izbor izbornika nešto je rekao Ladić.

'To je samo usluga Daliću, jer Zdravko nikako da shvati, jer osoba koju on nominira u javnosti dolazi otpor prema toj osobi koja nije ni kriva ni dužna.'

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL