opasni 'samuraji'

Oglasio se Japanac koji je na ovom SP-u zabio Njemačkoj i Španjolskoj, a prijeti i Vatrenima; on je senzacija i u Bundesligi!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 02.12.2022 08:41
  • Objavljeno 02.12.2022 u 08:41
Bionic
Reading

Japan je senzacionalno pobijedio Španjolsku 2:1 te će kao prvoplasirana momčad skupine E u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Hrvatske (ponedjeljak, 5. prosinca, 16 sati)

Sredili su Japanci u 1. kolu Njemačku 2:1, potom izgubili od Kostarike 1:0, a za kraj su senzacionalno pobijedili i Španjolce 2:1. I osvojili prvo mjesto skupine E ispred 'furije'. Njemačka? Oni će nastavak ovog SP-a gledati na TV-u u toplini svojih domova...

'Naši igrači borili su se jako i uporno. Bila je to teška borba, ali drago mi je što su vjerovali i borili se kao momčad. Pokušali smo zabiti što više golova, sretni smo i zbog podrške s tribina. Zahvaljujem svim našim navijačima, svima koji nas bodre, uspjeli smo prebroditi tešku utakmicu. Sada idemo dalje, želimo napraviti povijesni korak i plasirati se među osam najboljih na svijetu', rekao je japanski izbornik Hajime Moriyasu nakon pobjede protiv Španjolaca te slavodobitno poručio:

'Što se tiče završnice, novi cilj za nas je četvrtfinale!'

Bez obzira na to jesu li Španjolci kalkulirali kako bi porazom izbjegli Brazilce u četvrtfinalu SP-a, Japan je svoju snagu dokazao. 'Samuraji' su u 1. kolu pobijedili Njemačku 2:1, a sada istim rezultatom i Španjolsku.

  • +19
Japan - Španjolska, SP u nogometu u Katru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

A na obje je utakmice golove zabijao Ritsu Doan (24). Sjajno desno krilo od 2017. igra u Europi, a od ove je sezone član njemačkog Freiburga (četiri gola, četiri asistencije u svim natjecanjima) - momčadi koja je na drugom mjestu Bundeslige i koja je senzacija - te sada prijeti i Vatrenima.

'S ovakvim navijačima naš uspjeh nije čudo, već neminovnost. Jako sam sretan zbog pobjede i plasmana u osminu finala', kazao je Doan, dok je strijelac gola za 2:1 Japana Ao Tanaka dodao:

'Svi pričaju o čudu, ali ja na pobjedu protiv Njemačka, kao i ovu protiv Španjolske, ne gledam na takav način. U nastavku smo igrali agresivnije, a u igri Španjolske smo jako dobro osjetili da su stali kada su saznali da Njemačka vodi. Naš je veliki cilj četvrtfinale Svjetskog prvenstva, nikada nismo bili tamo', optimistično je najavio Tanaka.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal