borba je sutra

Nakon poraza oglasio se hrvač Ivan Huklek koji se ipak bori za medalju i ima priliku ispisati povijest za Hrvatsku: Idemo pokušati uzeti broncu, ali...

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 03.08.2021 13:41
  • Objavljeno 03.08.2021 u 13:29
Bionic
Reading

Treba zaboraviti ovaj meč i sutra idemo po broncu, izjavio je nakon poraza u polufinalu hrvač Ivan Huklek

Huklek poražen je u polufinalu kategorije do 87 kilograma grčko-rimskim stilom na OI u Tokiju od Ukrajinca Zhana Belenjuka sa 1-7.

Nakon što je ostvario dvije pobjede, Huklek nije uspio iznenaditi srebrnog iz Rio de Janeira, te dvostrukog svjetskog i europskog prvaka.

>> Hrvač Ivan Huklek izgubio u polufinalu od moćnog Ukrajinca, ali još uvijek ima priliku osvojiti povijesnu medalju za Hrvatsku; borbe u Tokiju posvetio je preminuloj sestri Marti

Huklek je protiv Ukrajinca poveo 1-0 i prednost je uspio održati do kraja prve runde. Ukrajinac je agresivno krenuo u drugu rundu, izjednačivši na 1-1 nakon čega je dobio priliku iz partera koju je iskoristio za vodstvo 7-1.

"Znali smo da će Ukrajinac u drugoj rundi sigurno ići u parter i pokušali smo se pripremiti za to. No, eto, uspio me iznenaditi dizanjem iz partera, prelako je napravio te bodove koji su odlučili meč. Takva je borba", kazao je 24-godišni Prigorac, kojeg u srijedu očekuje borba za broncu protiv zasad nepoznatog protivnika iz repasaža.

"To će biti ili Alžirac Sid Azara ili Srbin Zurabi Datunašvili, koji je zapravo Gruzijac. Hrvao sam s obojicom i otprilike znam kako hrvaju. Idemo složiti taktiku i pokušati uzeti broncu", izjavio je Hulk iz Sesveta.

Porazom u polufinalu, 24-godišnji član HK Sesveta imat će još jednu priliku osvojiti prvu hrvačku medalju za Hrvatsku od osamostaljenja i također postati treći Hrvat s olimpijskom medaljom, nakon Vlade Lisjaka (zlato 1984.) i Josipa Čoraka (srebro 1972.).

Huklek je bio jedan od posljednjih hrvatskih sportaša koji su izborili vizu za Olimpijske igre. To mu je uspjelo početkom svibnja na svjetskim kvalifikacijama u Sofiji.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal