REAKCIJE IZ LONDONA

Oglasili se utučeni trener i mladi igrači Dinama: Ostaje žal što je lijepa priča gotova, ali moramo biti ponosni

03.04.2019 u 19:40

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama ostali su bez plasmana na završni turnir juniorske Lige prvaka, iako su do 77. minute vodili sa 2:0. Chelsea je s dva pogotka izborio jedanaesterce u kojima je hrvatski reprezentativni vratar Karlo Žiger obranio dva udarca i odveo Chelsea u polufinale

Oba pogotka za Dinamo postigao je Antonio Marin u 40. i 57. minuti, dok je dvostruki strijelac za Chelsea bio Luke McCormick u 77. i 88. minuti. Nakon što su na jedanaesterce prošli ruski Lokomotiv i Liverpool, Dinamovi juniori nisu uspjeli nastaviti niz, jer je Žiger zaustavio udarce Franjića i Baturine, a samo su Pavlak i Horkaš bili precizni.

'Ostaje žal što se lijepa priča završila na tužan način. Moram biti ponosan na dečke, odigrali smo kvalitetnu utakmicu u globalu. Bila je to zahtjevna utakmica. Disciplinirano i pametno smo usmjerili utakmicu tamo gdje nam odgovara. Primili smo gol iz dva prekida. To je možda bio prevelik psihološki udarac da bi preokrenuli rezultat u našu korist na raspucavanju. Moramo izvući pouku iz ovoga, dignuti glave i biti ponosni jer ćemo određeno vrijeme s pozitivnim stavom gledati na sve ovo što se događalo do danas', izjavio je trener Dinamovih juniora Igor Jovićević.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Antonio Marin trebnao je biti junak, zabio je dva gola, ali 'modri' nisu prošli.

'Žao mi je što nismo prošli dalje. Penali su lutrija, prošla je sretnija momčad. Ali nadam se da će neka druga generacija Dinama doći dalje nego mi', poručio je utučeni talent.

'Nismo zaslužili poraz. Presudila nam je lutrija, odnosno penali. Dvaput smo prošli dalje tako, evo treći nismo. Bili smo bolja momčad kroz 90 minuta. Da smo zabili još jedan gol, drugačije bi bilo. Ali što je tu je, to je nogomet. Treba čestitati Chelseaju na prolazu, golmanu Karlu Žigeru što je obranio dva penala. Nastavljamo svoj put i dižemo glave gore. Daleko smo dogurali, šteta što nećemo igrati protiv Barcelone', izjavio je vratar Dinko Horkaš.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

'Trebamo svi skupa biti ponosni što smo došli do četvrtfinala Lige prvaka. Nažalost, nismo uspjeli proći na završni turnir. Bili smo bolji tijekom većeg dijela utakmice, ali dogodio se neobjašnjiv pad koncentracije u posljednjim minutama. Chelsea je dobra momčad, to su iskoristili', jasan je bio stoper  Bartol Franjić.