glas naroda

Kakva vijest za Matea Kovačića; niti on se nije nadao ovome prije povratka u madridski Real

03.04.2019 u 06:12

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i veznjak madridskog Reala, koji je ovu sezonu proveo na posudbi u Chelseaju, vraća se u 'staro jato'. Navijači ga žele, a sada je na potezu trener Zidane

Mateo Kovačić s nepunih 25 godina, jer rođendan mu je u svibnju, u svojoj kolekciji ima izuzetno respektabilnu brojku vrijednih trofeja. Od tri Lige prvaka do svjetskog srebra, naslova prvaka u Španjolskoj i Hrvatskoj, nekoliko kupova... Čak i s Chelseajem.

No dojma smo da je, bez obzira na sve te medalje, Kovačić itekako željan igre i dokazivanja, što je prošlog ljeta iskazao željom za odlaskom iz najvećeg svjetskog kluba, madridskog Reala.

Naime, Kovačić kod Zinedinea Zidanea nije igrao onoliko koliko je očekivao te je tražio odlazak na posudbu. Izabrao je londonski Chelsea, posve drugačiju ligu i stil nogometa. I tamo se uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi.

Međutim, zbog nesportskog djelovanja i vrbovanja mladih igrača Chelsea je u kazni i sljedeća dva prijelazna roka ne smije kupovati igrače. Samim time ni otkupiti Kovačićev ugovor od Reala.

I sada se hrvatski veznjak vraća u 'staro jato' i starom treneru, Zidaneu, koji se također prije nekoliko tjedana vratio na Santiago Bernabeu.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naravno, postavlja se pitanje koliko je Kovačić uopće sretan zbog takve opcije, jer već se duže vremena spominju nove velike i skupocjene kupovine Reala. Otvoreno je to koga će Real uspjeti dovesti, ali ono na što upozoravaju novinari Marce jest činjenica da se u lipnju s posudbe, uz Kovačića, vraća još desetorica igrača.

A među njima je i norveško čudo od djeteta, Martin Odegaard.

U anketi ovog lista, sklonog Realu, čitatelji su odgovarali na upit 'Biste li računali na - Kovačića?' (naravno, i svakog drugog igrača poimence), a svoje je dogovore dosad dalo više od 120.000 čitatelja.

I znate li kako su se opredijelili navijači Reala?

Dvije trećine njih je 'za', odnosno da Kovačić zaslužuje priliku, a trećina je protiv.

Dakle, navijači očito još uvijek vjeruju Kovačiću te bi ga željeli gledati u dresu svog kluba. I ako Zidane bude djelovao kao 'klupski vojnik', koji respektira mišljenje svojih navijača, sigurni smo da će Kovačić dobiti priliku, barem tijekom ljetnih priprema.

A uz Kovačića i Odegaarda, na Santiago Bernabeu vraćaju se još: Raul De Tomas, Borja Mayoral, Andriy Lunin, Theo Hernandez, Alvaro Tejero, Aleix Febas, Oscar Rodriguez, Sergio Diaz i Mink Peeters.