BEZ POLUFINALA LIGE PRVAKA

Drama Dinamove mladosti sa tužnim završetkom; 'modri' ispustili veliku prednost pa im kod 11-eraca presudio Hrvat

03.04.2019 u 18:11

Bionic
Reading

Nogometaši Dinamove momčadi U-19 nisu se plasirali u završnicu Lige prvaka nakon što ih je u Londonu u četvrtfinalu izbacio Chelsea poslije izvođenja penala 4:2(2:2) u kojima je hrvatski reprezentativni vratar Karlo Žiger obranio dva udarca i bio junak londonske momčadi

Senzacionalna Dinamova mladost doživjela je bolan udarac, jer je poslije prave drame svoju europsku bajku okončala slabijim izvođenjem 11-eraca te se tako propustila plasirati na završnicu u Nyonu (26-29. travnja) iako je u imala prednost od 2:0 tijekom utakmice.

Što se tiče same utakmice Chelsea je tek u uvodnim mminutama imao jalovu inicijativu, igrao presing s kojim su 'modri' teško izlazili na kraj, no samo u početku.

Kako je vrijeme odmicalo Dinamo je postajao sve opasniji, a prvu veliku priliku nije iskoristio Šipoš u 25. minuti kad su ga centimetri dijelili da gurne loptu u mrežu. U 40. minuti otključana je Chelseajeva obrana. Hrvoj je ubacio s desne strane, lopta je došla do Marina na lijevoj strani koji je iz blizine zabio za vodstvo zagrebačke momčadi.

I u nastavku mladi 'modri' igrali su sjajno, a rezultat toga su prilike te pno što je najvažnije novi gol Marina. U 57. minuti našao se u šesnaestercu, zaljuljao protivničkog braniča, a onda prizemnim udarcem zabio u dalji kut za 2:0.

U prvih sat vremena Chelsea nije složio ozbiljniju situaciju, ali tada je domaćin krenuo na sve ili ništa. U 68. Guehi je uzdrmao vratnicu te navijestio teško razdoblje za Dinamo.

U 77. minuti Chelsea je složio kombinaciju iz slobodnjaka, a McCormick vratio nadu domaćinu, jer je pogodio s 20 metara za 2:1.

Totalni pritisak engleskog sastava se nastavio, redale su se prilike, a nakon što je Horkaš spašavao i on je bio nemoćan u 87., kada je opet pogodio McCormick za 2:2.

Odluka je pala iz 11-eraca! Nažalost, Dinko Horkaš se ovoga puta nije prometnuo u junaka raspucavanja, već je to postao Karlo Žiger na suprotnoj strani. Vratar hrvatske U-17 reprezentacije zaustavio je udarac Franjića u prvoj seriji te Baturine u četvrtoj, dok su McCormick, Gallagher, Guehi i Colley bili precizni izvođači za Chelsea koji je na taj način izborio plasman u polufinale, gdje će 26. travnja u Nyonu igrati protiv branitelja naslova Barcelone.