uoči hrvatske

Oglasili se igrači Belgije o svađi i tučnjavi; na izvanrednoj konferenciji Hazard i Curtois rekli su pravu istinu!

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 29.11.2022 15:08
  • Objavljeno 29.11.2022 u 15:01
Bionic
Reading

Kapetan belgijske reprezentacije Eden Hazard odbacio je tvrdnje da postoji razdor u momčadi, ali priznaje da su igrači razmijenili iskrene riječi nakon iznenađujućeg poraza od 0:2 u skupini F Svjetskog prvenstva od Maroka u nedjelju

Eden Hazard je u utorak održao konferenciju za novinare zajedno s vratarom Thibautom Courtoisom nakon što su zamijenili igrače koji su prvotno trebali razgovarati s novinarima Yannicka Carrasca i Arthura Theatea.

Bio je to potez kojem je cilj ugušiti sve glasnija nagađanja o razdoru u reprezentaciji nakon poraza od Maroka i ispadanju nekoliko igrača. Stoga je konferencija zapravo bila - izvanredna! Imali su potrebu reći pravu istinu!

>> Kaos u redovima Belgije uoči Hrvatske; pale su teške riječi, a došlo je i do fizičkog obračuna među igračima!

Belgija u četvrtak gotovo sigurno mora pobijediti Hrvatsku za prolazak u osminu finala.

'Imali smo dobar razgovor među igračima. Puno je toga rečeno. Razgovarali smo sat vremena o dobrim i manje dobrim stvarima. Sada želimo pobijediti Hrvatsku. Imamo dva dana za pripremu. Moramo biti spremni', rekao je Hazard.

Pritom je odbacio napise o sukobima u svlačionici nakon poraza od Maroka, dodajući da je razgovarao s veznjakom Kevinom De Bruyneom nakon što je ovaj navodno rekao da je belgijska momčad prestara za osvajanje Svjetskog prvenstva.

"Ništa se nije dogodilo u svlačionici", rekao je Hazard. "Samo je izbornik govorio. Razgovarao sam s Kevinom De Bruyneom, on vjeruje u momčad."

Hazard je priznao da su igrači razočarani svojim igrama u prve dvije utakmice u Katru.

"Moramo biti bolji, ne možemo pružiti izvedbu koju želimo u ovom trenutku. Moramo to pokazati na terenu, to je ono što se računa," rekao je.

"I dalje imamo kvalitetu u skupini i ovdje smo da pobjeđujemo. Nedostaje nam samopouzdanja zbog posljednjeg dodavanja i zadnjeg driblinga. Moramo vratiti to samopouzdanje."

Courtois, koji će protiv Hrvatske zaigrati svoju 100. utakmicu u reprezentativnom dresu, inzistirao je na tome da su izvještaji o razdoru u kampu zapravo poticaj za momčadi.

"Problem je što se širi previše laži. Opisuje se situacija koja ne postoji. Kao grupa trebamo izbjeći tu negativnost", rekao je.

"Jučer se sve razjasnilo. Svatko je otvoreno iznio svoje mišljenje. Sada moramo krenuti na teren. Dobro je da smo imali grupni razgovor. Rekli smo jedni drugima što mislimo", kazao je Curtois.

"Moramo biti iskreni jedni prema drugima i boriti se jedni za druge na terenu."

U skupini F Hrvatska je prva sa četiri boda koliko ima i drugoplasirani Maroko, Belgija je treća sa tri boda, dok je na zadnjem mjestu Kanada bez bodova.

  • +14
SP Katar: Belgija - Maroko Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal