SVJEDOK VREMENA

Oduševio Collinu - Ronaldinhov gol Chelseaju

19.04.2012 u 20:09

Bionic
Reading

U razgovoru za Uefa.com talijanski je umirovljeni sudac Pierluigi Collina izjavio da je gol koji je brazilski as Ronaldinho u četvrtfinalu Lige prvaka zabio na Stamford Bridgeu u proljeće 2005. godine najljepši kojem je svjedočio

Utakmicu je Barcelona izgubila 4:2 i time ispala iz natjecanja u prvoj sezoni stolovanja Josea Mourinha u londonskom klubu. Utakmicu je svejedno dvama golovima obilježio sjajni Brazilac, koji je tada igrao najbolji nogomet u karijeri. Na 3:2 smanjio je zabivši Peteru Čechu fantastičnim udarcem vanjskim dijelom desnog stopala s mjesta, malo izvan 16-erca.

'Ništa me u nogometu nije impresioniralo kao taj gol. Bio je to šut kojeg nitko nije očekivao. Ronaldinho je cijeli nogometni svijet ostavio u šoku', rekao je Talijan, koji je također izdvojio stadion argentinskih Boca Juniorsa kao mjesto na kojem nikad nije sudio a želio je:

'Imao sam sreće suditi na mnogo velikih svjetskih stadiona. Nikad, međutim, nisam sudio na La Bomboñeri. Gledao sam neke utakmice Boca Juniorsa i mogu samo reći da je atmosfera na tom stadionu vrlo intenzivna. To je jedini stadion na kojem bih želio da sam mogao suditi'.