odlični rezultati

Održano drugo izdanje mačevalačkog turnira Zagreb Winter Classic Vikend floreta na 2. kupu Dubrave

10.12.2019 u 10:03

Bionic
Reading

U organizaciji Mačevalačkog kluba Dubrava, 7. i 8. prosinca 2019. je u Osnovnoj školi Petra Zrinskog uspješno održan 2. Zagreb Winter Classic, međunarodni mačevalački turnir u disciplini floret. Tijekom dvodnevnog natjecanja na 7 borilišta, snage su u floretu, tehnički najzahtjevnijoj disciplini mačevanja, odmjerila djeca do 12 godina, mlađi kadeti i kadetkinje te kadeti i kadetkinje

U muškom floretu u kategoriji U-12, pobjedu je ostvario slovački natjecatelj, Denis Trestyanszki, dok je u ženskom floretu u kategoriji U-12 slavila Nina Forgach, također iz Slovačke.

U muškom floretu u kategoriji U-14, najbolji je bio Branislav Lančarić (Slovačka), a u ženskom je pobijedila Hrvatica Lorena Požgajčić, inače članica MK-a Dubrava.

U borbi kadeta, pobijedio je Janko Leskovac (Hrvatska), a u natjecanju kadetkinja slovačka floretašica, Barbara Boda.

Sponzori 2. izdanja Zagreb Winter Classica su Podravka i Kraš, koji kontinuirano prepoznaju i podržavaju vrijednost sportskih manifestacija.

Zapaženi rezultati hrvatskih floretašica i floretaša ukazuju na odličnu budućnost mačevanja u Hrvatskoj, a ovaj moderan i dinamičan olimpijski sport bilježi sve veći interes među mladima.