NEMA MIRA

Odluka koja je uzburkala 'duhove'; kaos u hrvatskoj košarci?!

12.12.2016 u 18:03

Bionic
Reading

Mladen Veber je dao ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza nakon samo tri tjedna rada

Novi problemi u hrvatskoj košarci. Padaju izbornici, predsjednici, prijeti se sankcijama reprezentaciji (FIBA) i klubovima od kojih mnogi imaju financijske muke... A sada je košarkašku javnost iznenadila i ostavka prvog čocvjeka KK Cedevite u HKS-u.

Podsjećamo, Mladen Veber predložen je za člana Upravnog odbora prilikom izvanredne sjednice HKS-a, održane 19. studenog. Njegovo članstvo predložio je novi predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Veber je ostavku poslao na ruke predsjedniku HKS-a Stojku Vrankoviću, a priopćenje objavljujemo u cijelosti.

Poštovani predsjedniče i članovi Upravnog odbora, prvenstveno se želim zahvaliti na ukazanom povjerenju koje mi je dano prilikom imenovanja za člana Upravnog odbora HKS-a, a što sam prihvatio s velikim entuzijazmom i željom da zajedničkim radom unaprijedimo hrvatsku košarku i pokrenemo korjenite promjene unutar samog Saveza, kao krovne košarkaške organizacije u Hrvatskoj.

Čvrsto sam vjerovao da ćemo svi zajedno, na kraju mandata za koji smo izabrani, biti ponosni na rezultate koje smo ostvarili.

Nažalost, odmah na početku našeg zajedničkog rada moram konstatirati da ne mogu i ne želim biti dio upravnog tijela koje ignorira vlastite zaključke donesene u demokratskoj raspravi, kao i odluke bitne za redovno poslovanje Saveza. Posebno je zabrinjavajuće da se prijedlog Plana rada i Financijskog plana HKS-a za 2017. godinu donosi na temelju materijala koji ne prikazuju stvarno financijsko stanje Saveza te bez adekvatne podloge i kvalitetnih objašnjenja kako će se ostvariti prihodi Saveza iako su ista bila zatražena na prethodnoj sjednici Upravnog odbora.

Prihvaćajući imenovanje u Upravnom odboru HKS, očekivao sam da ćemo svojim odlukama i transparentnošću poslovanja kao i materijalnom utemeljenošću pokazati našim članovima kako se treba voditi Savez te posljedično i naše sportske klubove. No, to očito nije model po kojem većina u Savezu želi voditi našu udrugu.

Kako se prema mom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu donošenje odluka mora temeljiti na financijskoj transparentnosti i materijalnoj održivosti, a s obzirom na to da je to izostalo prilikom usvajanja Financijskog plana za 2017. godinu, ovim putem podnosim ostavku na mjesto člana Upravnog odbora.

Nadam se i vjerujem da će Vas moja ostavka barem malo potaknuti na potrebu promišljanja o potrebi drugačijeg upravljanja našim Savezom, u kojim nastojanjima ću vam i dalje biti na raspolaganju,

S poštovanjem, Mladen Veber