NIŠTA IH SE NIJE PITALO

Odluka koja je izazvala bijes atraktivnih cura u Formuli 1: Zbog njih smo ostale bez posla!

01.02.2018 u 20:24

Bionic
Reading

Od ove sezone na utrkama Formule 1 više nećemo gledati atraktivne djevojke (grid girls) uz bolide, a ta odluka izazvala je velike podjele u ovom brzinskom sportu

Novo prvenstvo počinje 25. ožujka u Melbourneu, a uoči sezone jedna odluka podigla je na noge fanove i vozače.

'Iako su naše lijepe djevojke desetljećima bile jedan od zaštitnih znakova Formule 1, smatramo da se takva praksa više ne poklapa s našom vizijom ovog plemenitog sporta, a nije u skladu ni sa vrijednostima modernog društva. Nismo mišljenja kako je to primjereno ili relevantno za Formulu 1 i njihove fanove, stare i nove, širom svijeta', rekao je Sean Bratches iz Odjela za odnose s javnošću F1.

  • +8
Grid djevojke u Formuli 1 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I tako ljepotice više nećemo gledati pored vozača i bolida, a takva odluka podijelila je javnost.

'Uloga djevojaka u Formuli 1 je puno veća od samih sponzorskih razloga. Odrastao sam uz te djevojke, gledam ih cijeli život. One su dio atrakcije i glamura našeg sporta', rekao je Daniel Ricciardo koji vozi za Red Bull i čije mišljenje dijeli većina vozača.

No, bivša testna vozačica Williamsa Sussie Wollf ne slaže se s njime.

'Grid djevojke nisu me smetale, one su bile dio toga sporta, ali ovom zabranom Formula 1 ide u pravom smjeru', izjavila je.

I dok su neki zadovoljni, a neki ne, evo što kažu same djevojke koje su iznenada ostale bez unosne gaže i dodatnog prihoda.

'Radila sam ovo više od osam godina i samo bi naš izbor trebao biti što ćemo raditi. Ovo što smo sad radile ili nešto drugo. Što god, to je naš izbor', rekla je Lauren-Jade Pope za The Sun te dodala:

'Ono što me najviše nervira su te feministice, a one to uopće nisu, ne brane nas, nisu nas ni pitale što mi mislimo i kako se osjećamo. Zbog njih smo ostale bez posla, jednog od najboljih koje sam ikad radila, koji sam obožavala. Upoznala sam jako puno cura i niti jedna od njih nije nikad rekla da se osjeća nelagodno. Ako netko uživa u onome što radi, pustite ga da nastavi to raditi.'

I bivša grid djevojka Kelly Brook ljuta je zbog takve odluke.

'Pa tim borcima za prava žena vjerojatno nije ni palo na pamet da djevojke vole svoj posao.'