DALIĆ OBJAVLJUJE POPIS

Odličnim igrama u Hajduku zaslužio povratak u reprezentaciju; Rujevica u iščekivanju

30.10.2023 u 06:17

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ovog ponedjeljak objavit će popis igrača na koje računa za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Euro 2024. Nadamo se, posljednje, odnosno da će Wales kiksati u jednoj od dvije utakmice te Hrvatskoj 'prepustiti' drugo mjesto, to jest izravan plasman na završni turnir

S dva poraza u listopadskom ciklusu, hrvatska nogometna reprezentacija zakomplicirala si je put prema završnom turniru Europskog prvenstva, kojeg će sljedeće godine organizirati Njemačka.

Istina, imao je izbornik Dalić pravo na alibi za te poraze od Turske u Osijeku, odnosno od Walesa u Cardiffu, jer na raspolaganju ipak nije imao neke od igrača na koje se uvijek može osloniti. Prije svih, tu mislimo na Ivana Perišića, koji se oporavlja nakon teške operacije.

Također, nije imao ni Andreja Kramarića, Mislava Oršića, Brunu Petkovića, Luku Ivanušeca... E da, i Marko Livaja otkazao je reprezentaciju dan prije okupljanja.

Oršića neće imati niti sada, a čini se da je vrlo upitan i Petković. No, Dinamovog napadača ne treba otpisivati, jer do tih dvoboja ostalo je skoro tri tjedna.

S time da protiv Latvije sigurno neće biti ni Marcela Brozovića, zbog žutih kartona.

No, na Dalićevu sreću, oporavio se Luka Ivanušec, a s treninzima je krenuo i Andrej Kramarić.

'Ništa nije ukazivalo na ovo, imao sam neke svoje ideje, ali nisam želio dirati dok je išlo ovako dobro. Jednostavno, sad to moram napraviti', priznao je prije 15-tak dana Zlatko Dalić, te dodao.

'Idemo sa svježim snagama, energijom i da damo šansu drugim igračima. Ne mogu sad o imenima, moramo ovo analizirati, moram se ja resetirati i izaći iz komforne zone u kojoj sam bio'.

Nije tada Dalić govorio o imenima, niti o pozicijama, ali jasno je da Daliću treba na mjestu napadača, ali i na lijevom boku.

Sad je samo pitanje, hoće li se osloniti na iskustvo, pa pozvati Antu Budimira, ili će ići na osvjažavanje momčadi.

U tom slučaju na Dalićevom popisu mogao bi osvanuti Franjo Ivanović, Rijekin napadač. Istina, imao je Ivanović peha ovih dana, jer uoči ogleda s Goricom ugrizao ga je pauk, zbog ćega mu je otekla ruka i morao je propustiti taj dvoboj. Ipak, to nije problem, ako se njegovo ime nađe na Dalićevom popisu, da ga vidimo i na prozivci.

Baš kao i kod Ivanovića, dojma smo da je i Dario Melnjak svojim nastupima u Hajdukovom dresu privukao Dalićevu pozornost. Ovaj 30-godišnjak, kojeg je baš Dalić pozvao u reprezentaciju u proljeće 2019. godine, može igrati i na poziciji lijevog stopera, ali i lijevog krila, a koji osim odličnog ubačaja, zna i postići gol. Samo prošle sezone zabio ih je sedam, što je za igrača tog profila fenomenalan učinak. U 91 utakmici za Bile zabio je čak 13 golova, uz 11 asistencija.

Doduše, samo se nadam(o), baš kao i Melnjak, da će pregled u ponedjeljak pokazati da je s koljenom sve OK, odnosno da nema nikakvih posljedica s utakmice protiv Slavena Belupa.

Nedjeljni pogodak Gorici mogao bi biti 'okidač' i za poziv Marcu Pašaliću. Rijeka bi mogla biti sretna i za Marka Pjacu, jer ovaj je bivši reprezentativac na Rujevici pokazao da nogomet nije zaboravio igrati te da može i dalje biti od velike koristi na na poziciji za koju je zadužen Ivan Perišić.

Prema tome, Rujevica danas s posebnom pozornošću pratiti objave iz Hrvatskog nogometnog saveza. Baš kao i Maksimir, jer Martin Baturina je u listopadu bio na pretpozivu, a sada bi mogao stići i poziv.