veleslalom

Odličan nastup Filipa Zubčića u prvom laufu; može li do rezultata karijere?

22.12.2019 u 10:38

Bionic
Reading

Nakon subotnjeg otkazivanja spusta skijaša u talijanskoj Val Gardeni zbog vremenskih neprilika, vrijeme se u nedjelju smilovalo, i omogučilo organizatorima u Alta Badiji da organiziraju veleslalomsku utrku

Ako je suditi po prvoj vožnji nedjeljnog veleslaloma u Alta Badiji, jedini hrvatski predstavnik na ovoj utrci Filip Zubčić mogao bi ponovno ostvariti izvrstan plasman.

Naime, nakon prvog laufa ima zaostatak od 59 stotinki za vodećim Norvežaninom Leifom Kristianom Nestvold-Haugenom (58.69). Čak 18 skijaša je, unatoč ne baš idealnim vremenskim uvjetima, uspjelo ostati unutar jedne sekunde zaostatka za Norvežaninom koji je imao startni broj 3.

Najbliži su mu u prvoj vožnji bili Švicarac Marco Odermatt sa sedam stotinki zaostatka i Francuz Alexis Pinturault sa 20 stotinki lošijim vremenom.

Filip Zubčić je imao startni broj 22, a ispred njega se s lošiji startnim brojem (32) našao samo Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde koji je sa 23 stotinke zaostatka osvojio peto mjesto.

Zubčić je upravo na stazi u Alta Badiji ostvario najbolji rezultat u karijeri na natjecanjima za Svjetski kup, kad je 2014. godine bio sedmi u veleslalomu.

Druga vožnja je na rasporedu od 13 sati, a s obzirom na vrlo male zaostatke vodit će se vrlo uzbudljiva borba za mjesta na postolju i bodove.

Prije 12 dana u američkom Beaver Creeku, Filip Zubčić je sa startnim brojem 26 u prvoj vožnji bio 17., ali je sjajnom izvedbom u drugom laufu došao do osme pozicije sa zastatkom od 2.10 za pobjednikom.