TEK KRAJEM TRAVNJA

Odgođen ždrijeb finalnog turnira Davis Cupa u kojem je Hrvatska postavljena za prvog nositelja, jer su aktualni pobjednici izbačeni

Bionic
Reading

Ždrijeb skupina ovogodišnjeg izdanja finalnog turnira Davis Cupa, koji je prvotno najavljen za 31. ožujka, bit će održan 26. travnja u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu

Nakon što su prošlogodišnji pobjednici Rusi izbačeni iz natjecanja zbog agresije na Ukrajinu, za prvog nositelja je postavljena reprezentacija Hrvatske koja je bila finalist 2021., a uz naše tenisače u prvu jakosnu skupinu uvršteni su Španjolska, Francuska i SAD.

U drugoj su Njemačka, Kanada, Italija i Velika Britanija, u trećoj Kazahstan, Belgija, Srbija i Argentina, a u četvrtom Švedska, Australija, Nizozemska i Južna Koreja.

U četvrtak je u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu održan ždrijeb za Prvu i Drugu svjetsku skupinu, a spomenuti mečevi su na rasporedu u terminu od 16. do 18. rujna.

Pobjednici mečeva iz Prve svjetske skupine plasirat će se u kvalifikacije za finalni turnir Davis Cupa 2023. 

Prva svjetska skupina: Austrija - Pakistan, Kolumbija - Turska, Izrael - Češka, Uzbekistan - Japan, Ekvador - Švicarska, Peru - Čile, Portugal - Brazil, Norveška - Indija, Ukrajina - Mađarska, Slovačka - Rumunjska, Finska - Novi Zeland, Bosna i Hercegovina - Meksiko.

Druga svjetska skupina: Urugvaj - Kina, Libanon - Monako, Litva - Egipat, Tajland - Bolivija, Tajvan - Hong Kong, Slovenija - Estonija, Tunis - Grčka, Salvador - Danska, Poljska - Indonezija, Bugarska - JAR, Barbados - Irska, Latvija - Dominikanska Republika.