DANAS NOVI IZAZOV

Odbojkašice spremne za još jedan podvig na SP-u

Bionic
Reading

Hrvatske odbojkašice napravile su velik podvig na Svjetskom prvenstvu. Naše su djevojke svladale Japan, treću najbolju svjetsku reprezentaciju s 3-2 u prvom kolu drugog kruga

U Trstu je po setovima bilo 18-25, 25-23, 25-27, 25-20 i u petom 15-8 za Hrvatsku. Pobjedu ravnu čudu za Media servis komentirala je sjajna Mia Jerkov.

'Bila je ovo infarktna utakmica, a takvu smo i očekivali. Japanke su u nekim segmentima bile bolje od nas ali mi smo pokazale karakter i na kraju zasluženo pobijedile. Igrale smo organizirano kao ekipa, žrtvovale smo se jedna za drugu i to je poanta ove druge faze, jer ne možeš prijeći stepenicu više ako svi zajedno ne 'poginemo' na terenu', rekla je odmah nakon utakmice Mia Jerkov.

Ukupno gledajući malo je bilo slabih točaka u našim redovima protiv Japana koji je u obrani igrao spektakularno, a u napadu nešto slabije. Obrana, napad i kontranapad, te posebno blok u našim je redovima profunkcionirao bolje nego u svim dosadašnjim susretima na ovom SP. Ono što najviše veseli je peti set u kojem smo pokazali moć i igru koje je bila na najvišem svjetskom nivou.


'Ovo je Svjetsko prvenstvo i nije ga lagano igrati, a svaki peti set je lutrija. Mislim da što više dobivamo te pete setove to imamo više iskustva i više samopouzdanja', poručila je u napadu skoro pa nezadrživa Mia Jerkov.

Danas od 20 sati Hrvatice očekuje još jedna reprezentacija iz Azije i skoro pa ista odbojkaška filozofija.

'Priča je malo drugačija. One su isto iz Azije ali igraju dosta drugačije. Kineske igračice su izrazito visoke, dobro se brane ali ni približno dobro kao Japan i mislim da će isto biti vrlo, vrlo teška utakmica. Pokazale smo da imamo karakter i da smo hrabre, a Kine se ne moramo bojati - pa neka pobijedi bolji', zaključila je na kraju Mia Jerkov.