SP U ATLETICI

Od Sandre Perković drugo nismo ni očekivali

24.08.2015 u 08:21

Bionic
Reading

Trećeg dana Svjetskog prvenstva u Pekingu Sandra Perković plasirala se u finale u bacanju diska, hicem od 64,51.

Prvi hitac bio je 58,95 daleko od kvalifikacijske norme (63,oo), no već u sljedećoj seriji disk je letio na i više nego dovoljnih 64,51.

Dalje je u kvalifikacijama bacila samo Kubanka Denia Caballero 65,15.

'Sva tri kruga, tu na glavnom stadionu, pa na pomoćnom stadionu i terenu za zagrijavanje nisu ista, nismo znali što očekivati, nisu nam dali ni probne hice, pa ni da probamo par rotacija. Dobro sam počela na zagrijavanju. Očekivala sam da ću odmah baciti normu, ali sam se malo poskliznula, ostala sam 'iza' a disk je otišao previsoko i orišao na 59 metara'.

'Ne volim te kvalifikacije, znam da sam dovoljno dobra spremna za finale, znam da tamo mogu napraviti čuda, a onda moraš doći u kvalifikacije, baciti tu kvalifikacijsku normu, riješiti se te muke, a ne smiješ dati sto posto sebe. To je sve dvosjekli mač, ali u drugoj sam se seriji sabrala, bacila tih 64 i pol metra i izborila finale', opisala je svoj ulazak u finale svjetska prvakinja iz Moskve i braniteljica naslova Sandra Perković

Uz Sandru u utorak će u 13 sati u finalu tako nastupiti Kubanke Denia Caballero i Yaime Perez, Nijemice Nadine Mueller, Julia Fischer i Shanice Craft, Amerikanke Gia Lewis Smallwood i Whitney Ashley, Australka Dani Samuels, Francuskinja Melina Robert-Michon, Kineskinja Xinyue Su, te Ukrajinka Natalia Semenova.