SP U VESLANJU

Od braće Sinković ništa drugo nismo ni očekivali; tek su 'upalili motore'...

18.09.2022 u 14:09

Bionic
Reading

U prvoj kvalifikacijskoj utrci veslačkog svjetskog prvenstva u Češkoj braća Sinković (dvojac na pariće) su rutinski odveslali od početka do kraja zauzevši prvo mjesto u svojoj skupini.

Sinkovići su u cilj ušli s vremenom 6:12.76 što je ujedno i najbrže vrijeme kvalifikacija. Drugi su bili Rumunji s vremenom 6:16.73, dok je treću poziciju zauzela posada Češke s vremenom 6:27.93. Martin i Valent Sinković osigurali su svoje mjesto u četvrtfinalu koje je na rasporedu u srijedu od 12:54 sati.

'Iza nas je prva utrka. Zadovoljni smo, na startu smo se izdvojili i kontrolirali utrku do kraja. Naravno, nikad nije lagano, ali smo s ovom prvom utrkom pokrenuli motore za sve sljedeće utrke koje nas čekaju', rekao je Valent Sinković.

'Start je bio dobar, veslanje kroz utrku je bilo dobro, mislim da smo mogli još više otići na početku ali treba ostaviti nešto i za ostale utrke', rekao je Martin Sinković

Braća Lončarić, Anton i Patrik, s vremenom 6:34.49 zauzeli su treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini te će kroz repasaž pokušati izboriti polufinale. Prvo mjesto zauzeli su Rumunji 6:27.74, a drugi su bili Amerikanci s vremenom 6:31.35. Repasaž je na rasporedu u ponedjeljak u 16:19 sati.

Također u ponedjeljak će prvu utrku veslati i sestre Ivana i Josipa Jurković koje nastupaju u 10:08 sati u disciplini dvojac bez kormilara.