KUP HRVATSKE

Očekivano finale ili neko iznenađenje?

18.03.2009 u 09:00

Bionic
Reading

U srijedu navečer saznat ćemo imena finalista ovogodišnjeg izdanja Hrvatskog nogometnog kupa. Hajduk u Vinkovcima brani veliku prednost od 4:1, dok Dinamo dočekuje Zagreb sa zalihom od 2:0. Prema svim očekivanjima, smiješi se još jedan derbi. Ili su Cibalia i Zagreb možda ipak spremni za iznenađenje?

Dinamo – Zagreb

Dinamo se dolaskom Krune Jurčića na klupu polako, ali sigurno diže u formi. Pobjedom u Kranjevićevoj u prvoj utakmici 2:0 'modri' su praktički jednom nogom zakoračili u finale, no 'pjesnici' se ne predaju te se nadaju da bi mogli napraviti iznenađenje.

'Ispred sebe imamo protivnika koji ima visoku koncentraciju kvalitete koja je u posljednje dvije utakmice kroz agresivnost i disciplinu još dodatno podignuta. Od mene bi prehrabro bilo obećati prolaz, no u nogometu postoje čuda te ćemo s takvim stavom sutra istrčati na teren, pa što bude, bude', najavio je trener Zagreba Luka Pavlović.

S druge pak strane, Jurčić je siguran u svoj sastav, tako da će protiv Zagreba istrčati igrači koji su igrali nešto manje od ostalih.

'Odmorit ćemo neke igrače tipa Tomečaka, koji se nisu iscrpili, ali su igrali puno premda nisu bili u prvom planu. Lovren, Badelj, Tadić i Morales će početi od prve minute. Od njih očekujem dodatnu dozu agresivnosti i karakter. Što se tiče momčadi Zagreba, gledao sam skoro sve njihove utakmice i znam njihove dobre i loše strane. Napravit ćemo sve što je potrebno da bi ta utakmica izgledala dobro u smislu agresive i taktike. Osim dobrog rezultata, nadam se i pomaku u kvaliteti', tvrdi trener Dinama.

Cibalia – Hajduk

Remi u nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici baš protiv Hajduka podigao je samopouzdanje u momčadi Cibalije. Istina, na Poljudu su teško stradali sa 4:1, ali uzdaju se u staru kovanicu da se 'ne treba predavati do posljednjeg sučevog zvižduka'.

'Dok se god igra, nije ništa riješeno, Hajduk ima veliku prednost, no probat ćemo ih iznenaditi. Teoretski zabijete na početku prvog te na početku drugog poluvremena i onda treći gol pada sam od sebe', kazao je trener Cibalije Stanko Mršić.

Vinkovčani će na svoju žalost protiv Hajduka istrčati oslabljeni neigranjem Bagarića, Leutara, Radotića Malčića te Mešića.

Očito je nedjeljni remi uzbunio i redove Hajduka, jer njihov trener bez obzira na visoku prednost iz prve utakmice (4:1) u uzvrat šalje najjaču momčad.

'Ne želim ništa riskirati. Maksimalno smo motivirani i želimo i u ovoj utakmici pobijediti. Zato ćemo se od prve minute postaviti kao da igramo na Poljudu', najavio je Miše.

Uzvratne utakmice polufinala na rasporedu su u srijedu u 17 sati. Pa iako je teško očekivati da nećemo vidjeti finale između dvije najbolje hrvatske momčadi, lijepo je znati da se tzv. autsajderi ne žele unaprijed predati. Možda ipak budemo svjedoci nekom iznenađenju.