barca ili ipak real?

Očajnički vapaj najskupljeg svjetskog nogometaša: Želim se vratiti u Barcelonu!

09.03.2018 u 14:56

Bionic
Reading

Neymaru je dosta Pariza! U ljeto 2017. godine je za čak 222 milijuna eura prešao iz Barcelone u PSG, postao najskupljim nogometašem u povijesti, a sad je navodno čelnicima svog bivšeg kluba poslao pokajničku poruku u kojoj preklinje da ga otkupe i prime natrag...

Početkom kolovoza prošle godine PSG je isplatio Barceloni 222 milijuna eura i 'oteo' Neymara (26). Brazilac je pod svaku cijenu želio izaći iz sjene Lea Messija, a vlasnik PSG-a katarski šeik Nasser Al-Khelaifi nije mogao propustiti ovakvu priliku. Novac ionako nikad nije bio problem...

No, Neymar je u proteklih sedam mjeseci odigrao 30 utakmica za PSG u svim natjecanjima i zabio 28 golova, krajem veljače ozlijedio se, pukla mu je metatarzalna kost u stopalu, otišao je u Brazil na operaciju, sezona je za njega izgubljena, a upitan mu je i nastup na SP-u u Rusiji.

Španjolski sportski dnevnik El Mundo Deportivo, inače blizak Barceloni, danas donosi senzacionalnu priču kako je Neymar iz Brazila čelnicima, treneru i bivšim suigračima iz Barcelone poslao poruku kojom od njih traži da ga otkupe od PSG-a! Navodno mu nedostaje Barcelona, Španjolska općenito, ali i nekadašnji suigrači. U pokajničkoj je poruci navodno priznao kako je 'bio previše tvrdoglav u pokušaju da izađe is Messijeve sjene' te kako mu je sada žao što je 'samo zbog novca odlučio otići u PSG'.

Iako je teško ocijeniti istinitost svih tih navoda do sada je Neymar već nekoliko puta spominjao mogućnost povratka u Španjolsku. No, pitanje je ima li Barcelona novac kojeg PSG traži jer otkupna klauzula je - 400 milijuna eura! Možda i novac ne bi bio problem, no na Nou Campu Neymaru nisu ni zaboravili ni oprostili izdaju, o bilo kakvim konkretnim pregovorima oko njegovog mogućeg povratka nije bilo ni spomena. Ionako su ba sudu i rasplet se još čeka.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naravno, svaka priča i ma i drugu stranu. Pa tako španjolski mediji bliski Real Madridu tvrde kako je ovo samo pokušaj 'dvostruke igre' sjajnog Brazilca koji je u ovom trenutku puno bliže da iz PSG-a ode u Real nego da se vrati u Barcelonu! Čelnici 'kraljevskog kluba' već su u nekoliko navrata razgovarali s Neymarovim ocem koji mu je ujedno i menadžer, a svim su pregovorima/razgovorima nazočili odvjetnici i bankari koji pokušavaju pronaći najbezbolniji način za ovaj transfer.

'Neymar bi imao više šanse za osvajanje Zlatne lopte kada bi došao u Real Madrid. Mi smo klub koji velikim igračima daje sve što požele', rekao je krajem prošle godine predsjednik Reala Florentino Perez i tada dodatno 'zakuhao' stvar.

Neki mediji idu tako daleko i tvrde kako je ovo samo Neymarov način da zakamuflira svoj odlazak u Real, ali to će biti moguće tek u ljeto 2019. godine. U slučaju da ga Barcelona ne želi, Brazilac bi bez grižnje savjesti mogao reći: 'OK, ne želite me... Odoh ja u Real.' Zlobnici bi rekli - pobjegao je iz Messijeve u Ronaldovu sjenu...