DIO POVIJESTI

Obožavatelji Michaela Schumachera ovo su čekali, jedinstvena prilika!

13.11.2023 u 16:23

Bionic
Reading

Simulator Formule 1 koji je koristio Michael Schumacher u svojoj posljednjoj sezoni u Ferrariju prodaje se s početnom cijenom od 20 tisuća funti

Legendarni Nijemac koji je osvojio rekordnih sedam naslova svjetskog prvaka, posljednji je put koristio taj uređaj dok je trenirao za godinu 2006. Schumacher se povukao iz F1 2012., prije nego što je pretrpio tešku ozljedu mozga nakon skijaške nesreće 2013.

Ovaj simulator je oblikovan poput polovice kultnog bolida Ferrarija, a talijanski proizvođači koristili su se njime za pripremu vozača za različite staze.

Sada je pušten u prodaju za 20 tisuća funti (početna cijena) nakon što je ažuriran sa svim stazama iz F1 kalendara za 2012. godinu. Uređaj su koristili brojni vozači, ali najviše Schumacher tijekom svoje posljednje sezone vožnje za momčad Ferrari.

Aukcionari Gormleys Auctions kažu da je kolekcionarski predmet jedinstveni dio povijesti.

'Ovaj komad predstavlja rijetku priliku za dobivanje jedinstvenog dijela povijesti F1, pružajući priliku da sjedite u istoj kapsuli koju će legendarni vozač Michael Schumacher koristiti tijekom simuliranih utrka uoči sezone 2006. Ovaj je komad jedinstveni dodatak kolekciji svakog ozbiljnog obožavatelja Ferrarija F1, a ažuriran je softverom 'R-factor' i svim stazama iz kalendara F1 za 2012., među nizom drugih međunarodnih staza korištenih za testiranje.'

Aukcija za ismulator završava 14. studenog.