POSREDUJE HYPO BANKA

Objavljeni detalji preoblikovanja KK Zadar

19.07.2012 u 13:04

Bionic
Reading

Košarkaški klub Zadar započeo je, sukladno odredbama Zakona o športu, postupak preoblikovanja u športsko dioničko društvo, a Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. izabrana je za financijskog savjetnika i agenta upisa i uplate dionica u procesu preoblikovanja

Povjerenstvo za profesionalne športske klubove je utvrdilo početni temeljni kapital u iznosu od šest milijuna kuna, podijeljen na 24.000 redovnih dionica koje glase na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 250 kuna. Upis i uplata dionica provodit će se u četiri redovita kruga te samo iznimno i u petom krugu.

Pravo sudjelovanja u upisu razlikuje se od kruga do kruga:

U prvom krugu pravo upisa ima isključivo Grad Zadar kao jedinica lokalne samouprave u kojoj je sjedište športskog kluba-udruge za natjecanje KK Zadar. U drugom krugu mogu sudjelovati isključivo članovi športskog društva - udruge za natjecanje KK Zadar, sukladno popisu članova zaključenom na dan 7. veljače 2012, pri čemu na svakog od njih otpada razmjeran dio preostalog temeljnog kapitala.

U trećem krugu mogu sudjelovati isključivo članovi športskog društva - udruge za natjecanje KK Zadar koji su upisali i uplatili dionice u drugom krugu razmjerno uplatama u drugom krugu. I u četvrtom krugu mogu sudjelovati sve domaće i strane pravne i fizičke osobe, uključujući i članove športske udruge koji nisu ili jesu sudjelovali u upisu dionica u prethodnim krugovima. U eventualnom petom krugu mogu sudjelovati svi vjerovnici športskog kluba udruge za natjecanje.

Primjerak Javnog poziva za upis i uplatu dionica (Prospekt) te Statut KK Zadar š.d.d. bit će dostupni na svakom upisnom mjestu te na web stranicama Hypo banke i KK Zadar.