ZA PAMĆENJE NA RUJEVICI

O velikom danu u karijeri Luke Modrića raspisali su se i Španjolci

05.10.2017 u 17:45

Bionic
Reading

Koliko je popularan Luka Modrić u Španjolskoj govori i članak dnevnika Marce posvećen stotom nastupu u dresu hrvatske reprezentacije koji će se dogoditi u petak na Rujevici...

Naš 32-godišnji veznjak definitivno je superzvijezda svjetskog nogometa, a ovog petka ispisat će i povijest hrvatske nogometne reprezentacije, jer će postati tek šesti igrač koji je zabilježio stotinu ili više nastupa za seniorsku izabranu vrstu.

  • +48
Sva lica Luke Modrića Izvor: Profimedia / Autor: Igor Šoban /PIXSELL

Koliko je Modrić popularan u Španjolskoj svjedoči i tekst u najuglednijem tamošnjem sportskom dnevniku Marca posvećen Lukinom stotom nastupu za reprezentaciju.

Članak je uljepšan infografikom HNS-a koja pokazuje da su ispred njega po broju nastupa još samo Darijo Srna (134), Stipe Pletikosa (114), Joe Šimunić (105), Ivica Olić (104) i Dario Šimić (100) te se u njemu naglašava da je dosad igrao na pet velikih natjecanja, a propustio samo SP u Južnoj Africi.

Modrić je u dresu reprezentacije debitirao 1. ožujka 2006. godine u prijateljskoj utakmici protiv Argentine, a samo dvije godine kasnije već je bio jedan od ključnih igrača Hrvatske na Euru u Austriji i Švicarskoj, gdje je naša reprezentacija nesretno ispala u četvrtfinalu.

Dosad je zabio 11 golova za Hrvatsku, a najteži trenutak u reprezentativnom dresu svakako mu je bio taj nesretni poraz od Turske u četvrtfinalu Eura 2008. godine, u kojem je odluka pala s bijele točke, a on je promašio penal. Najljepši se definitivno dogodio osam godine kasnije: njegov prekrasan pobjednički pogodak protiv iste reprezentacije na Euru u Francuskoj.

Autor: YouTube

Modrić je po mnogima već sada najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, ali sjajnom igraču koji je triput osvojio Ligu prvaka fali jedan veliki rezultat u dresu reprezentacije. Možda se dogodi na SP-u u Rusiji...