Liga nacija logo sponzori

SAMO ZA TPORTAL

Dominik Livaković upozorio na važan detalj: To je naša psihološka prednost!

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom nova je velika utakmica (nedjelja, 20.45), a jedna od važnijih karika Vatrenih svakako je golman Dominik Livaković

Ove nedjelje od 20.45 sati na Feijenoordovom stadionu Vatreni igraju za naslov pobjednika Lige nacija, a protivnik u finalu je Španjolska. Ono što je evidentno jest da je u Dalićevoj momčadi zavladao optimizam. I zato s velikom nadom čekamo prvo nogometno zlato.

Odlična utakmica i vrhunska izvedba u srijedu protiv Nizozemske, iskazani karakter te puno samopouzdanja potvrda su da Hrvatska s velikim ambicijama dočekuje finale Lige nacija protiv Španjolske.

U cijelu ovu priču izvrsno se uklopio Dinamov golman, odnosno reprezentativna 'jedinica', 28-godišnji Dominik Livaković, a koji je i protiv Oranja imao nekoliko izvrsnih intervencija.

Još se svi sjećamo obranjenih penala u Katru, zbog čega je popularni Livi postao vrlo tražena roba na nogometnom tržištu. No zasad mu je u fokusu samo reprezentacija i pokušaj osvajanja prvog nogometnog zlata.

Molimo vas za kratak osvrt na utakmicu s Nizozemskom. Tim prije što su igrači Oranja poveli. Jeste li se prepali drugačijeg raspleta?

'Nismo se prepali. To smo i pokazali u drugom poluvremenu. Vjerovali smo u sebe i odigrali odličnu utakmicu do kraja. Nije lako kada primiš pogodak, ali nije to prvi put da se naša momčad morala vraćati nakon pogotka zaostatka. Još jednom smo pokazali karakter i odigrali sjajnu utakmicu', rekao je za tportal Livaković.

U drugom poluvremenu bilo vam je lakše, jer navijači su bili vama iza leđa, ali gurali su i cijelu momčad.

'Ma stvarno moram još jednom istaknuti naše navijače. Kakva atmosfera! Zaista fenomenalno. Od prve do zadnje minute bili su naš dvanaesti igrač i sigurno su ogroman vjetar u leđa. Posebno sam zbog navijača sretan da smo na kraju okrenuli utakmicu i ušli u finale.'

Kakvu utakmicu možemo očekivati protiv Španjolske? Naime Ivan Rakitić je rekao da će biti posve drugačija, tvrđa nego s Nizozemskom.

'Da je prošla Italija, isto tako bi nas čekala teška utakmica. Ipak, radi se o dvije drugačije ekipe. Prije svega moramo gledati sebe i biti pravi. To je najvažnije. Španjolska je odlična momčad, a napravit ćemo dobru pripremu i odigrati najbolje što možemo. Očekujemo ponovno velik broj naših navijača i to je velik plus za nas. Igra se jedna utakmica i to finale. Sve je moguće u takvim utakmicama. Atmosfera u reprezentaciji je sjajna i svi smo maksimalno koncentrirani na utakmicu koja slijedi.'

Također, rekao je Raketa - i ako dođemo do penala, ne trebamo se brinuti. Jer imamo hladnokrvne strijelce, ali i odličnog golmana, koji je već skidao kad je trebalo.

'Jedanaesterci su uvijek lutrija, tako da bih volio da ranije riješimo utakmicu. Ali činjenica je da u zadnje vrijeme svi produžeci i jedanaesterci završe dobro za nas. Da, to je svakako neka psihološka prednost za nas, ali, ponavljam, bio bih najsretniji kada bismo sve sredili u 90 minuta. Srećom da su naši navijači već naučeni na stres produžetaka i penala.' (ha, ha)

Ovo će vam biti druga utakmica protiv Španjolaca. Prva je bila ona nesretna na Euru u ljeto 2021. godine, uz poraz 3:5 u osmini finala. Ovo je prilika za revanš?

'Ovo je novo natjecanje i nova prilika za nas. To je prednost u nogometu. Uvijek imaš priliku za revanš i za novo dokazivanje i nove uspjehe. Ne gledam u prošlost. Sigurno smo i u toj utakmici naučili nešto i to možemo samo iskoristiti u nedjelju.'

Osvojimo li zlato, kome biste posvetili medalju?

'Svojoj obitelji i našim navijačima. Gdje god igramo, imamo sjajnu atmosferu i to je nešto posebno što ću pamtiti cijeli život', završio je Livaković.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal