SKUPO TO PLAĆAJU

O njihovim glupostima pričaju svi koji prate Formulu 1, nezadovoljstvo bi moglo 'eruptirati', pa se oglasio šef Ferrarija

05.06.2022 u 08:00

Bionic
Reading

Direktor Ferrarijeve momčadi Formule 1 Mattia Binotto smatra da će ih pogreške na VN Monaka učiniti jačima i kako će se na pravi put vratiti na sljedećoj utrci VN Azerbajdžana

Charles Leclerc bio je vodeći u utrci po ulicama Monte Carla kada je Ferrari napravio nekoliko strateških grešaka tijekom prijelaza s mokrih na suhe gume, zbog čega je Monegažanin ne samo izgubio utrku vodeću poziciju od Sergija Pereza iz Red Bulla, nego je ostao i bez postolja.

'Ponekad se mogu dogoditi pogreške, ali sveukupno je bilo previše pogrešaka. Teško je kao što je bilo i drugih godina ovdje, tako da se navikavam i vraćam se kući s razočaranjem', rekao je bijesni Leclerc nakon što je nestala još jedna prilika za pobjedu u domaćoj utrci.

Sada se oglasio šef momčadi Binotto koji vjeruje da će Ferrari naučiti iz svojih pogrešaka u prosuđivanju jer se tim više navikava na ponovno borbu za pobjede, nešto što nije bio u stanju činiti dosljedno tijekom proteklih nekoliko godina.

'Prilično sam siguran da će nas te situacije učiniti jačima. I prilično smo svjesni, biti konkurentan je činjenica, a pobjeda je drugi zadatak. I to je druga razina težine. I mislim da kao tim još uvijek napredujemo, učimo i možda će trebati još vremena', rekao je Binotto, a prenosi motorsport.com.

  • +4
Formula 1 - VN Monaka, 29.5.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

To je druga izgubljena pobjeda zaredom za Leclerc i Ferrari, nakon što se monegaški vozač povukao s vodećeg mjesta na VN Španjolske zbog problema s agregatom, zbog čega je vodstvo u vozačkom prvenstvu pripalo svjetskom prvaku Maxu Verstappenu.

'Svakako, razočaranje je kad imaš najbrži bolid, a ne pobjeđuješ u utrci. To je razočaranje. Ono što se dogodilo u Španjolskoj bila je sasvim druga priča, imali smo problema s pouzdanošću bolida dok smo čisto vodili u utrci.'