DENVER PLAĆA POLA

Nurkić s Cedevitom dogovorio odštetu od 1,2 milijuna eura!?

14.07.2014 u 11:37

Bionic
Reading

Iako se činilo da bosansko-hercegovački košarkaš Jusuf Nurkić neće ove sezone zaigrati u NBA ligi, točnije u redovima Denver Nuggetsa, to bi se ipak trebalo dogoditi.

Dopisnik za Eurobasket.com David Pick otkrio je vijest da je Denver dogovorio sa zagrebačkom Cedevitom odštetu, s kojom bi se Nurkić već ovoga ljeta pridružio momčadi iz savezne države Colorado. Prvotno je bio problem jer je Cedevita tražila 1.3 milijuna eura, no navodno je sada dogovorena otplata u dva obroka od po 600 tisuća eura. Sam Nurkić je pristao dodati 100 tisuća eura kako bi ga zagrebačka momčad oslobodila, odnosno pustila u Denver.

Podsjetimo, Nurkić je bio 16. pick ovoljetnog NBA drafta na kojem su ga uzeli Chicago Bullsi, ali ga je čikaški klub iste večeri proslijedio Denveru. Prema mišljenju košarkaških stručnjaka u NBA ligi Nurkić je po perspektivi bio drugi najbolji centar NBA drafta ove godine.

Nurkić je prošle sezone u regionalnoj ABA ligi bilježio 11.7 poena i 5.7 skokova u 16.6 minuta igre u prosjeku. Cedevita je poražena u finalu ABA lige od Cibone, kojoj je uzvratila u finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske s čistih 3-0.

Nema sumnje kako će 213 cm visoki i 130 kg teški centar, koji će uskoro proslaviti 20. rođendan, dodatno napredovati u NBA ligi te će u svojoj rookie sezoni dobiti zadovoljavajuću minutažu.