ČUDO OD KLINCA

Nugent-Hopkins prvi izbor na NHL draftu

25.06.2011 u 11:59

Bionic
Reading

Mladog napadača zbog njegova odličnog pregleda igre i kreativnosti neki uspoređuju čak i s najvećim hokejašem svih vremena, Wayneom Gretzkyjem koji je tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća upravo s Edmontonom osvojio četiri Stanley Cupa

Edmonton Oilersi izabrali su kanadskog centra, 18-godišnjeg Ryana Nugent-Hopkinsa kao prvi 'pick' na ovogodišnjem draftu američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu (NHL).

Nugent-Hopkins prošle je sezone bio najefikasniji igrač Western Hockey League (WHL) sa 106 bodova, 31 pogotkom i 75 asistencija za momčad Red Deer Rebelsa.

U Edmontonu vjeruju kako će Nugent-Hopkins biti idealan napadački partner za krilo Taylora Halla, kojega su izabrali kao prvi 'pick' na prošlogodišnjem draftu, te da bi ovaj dvojac u skorijoj budućnosti mogao vratiti Oilerse u borbu za naslov prvaka kojega čekaju još od 1990. godine.

'Ovo je ostvarenje sna. Zadnjih nekoliko sezona gledao sam gotovo svaku utakmicu Edmontona i stvarno je prekrasno što me je izabrao baš taj klub', rekao je Nugent-Hopkins.

Mladog napadača zbog njegova odličnog pregleda igre i kreativnosti neki uspoređuju čak i s najvećim hokejašem svih vremena, Wayneom Gretzkyjem koji je tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća upravo s Edmontonom osvojio četiri Stanley Cupa.

Drugi izbor na draftu imali su Colorado Avalanchei koji su odabrali švedsko krilo Gabriela Landeskoga iz momčadi Kitchener Rangers koja se natječe u Ontario Hockey League, dok su treći izbor imali Florida Panthersi, momčad koja se u posljednjih 10 godina nije niti jednom plasirala u doigravanje, koji su uzeli kanadskog centra Jonathana Huberdeaua iz Saint John Sea Dogsa, ovoogodišnjeg pobjednika Quebec Major Junior Hockey League Memorial Cupa.