očajnički želi pobjedu

Alonso planira novu vozačku avanturu izvan Formule 1?

10.10.2017 u 15:25

Bionic
Reading

Francuski magazin Auto Hebdo tvrdi da Fernando Alonso sljedeće godine namjerava nastupiti na utrci izdržljivosti 24 sata Daytone...

Slavni 36-godišnji dvostruki F1 prvak već dugo nije vozio konkurentan bolid u elitnom automobilističkom natjecanju pa je ove sezone odlučio propustiti prestižnu utrku u Monte Carlu i okušati se na IndyCar spektaklu 500 milja Indianapolisa.

  • +33
Formula 1, VN Japana 2017. Izvor: Reuters / Autor: TORU HANAI

Fernando Alonso definitivno se nije osramotio na američkoj utrci u kojoj je neko vrijeme i vodio, prije nego što mu je otkazao Hondin motor, baš kao i mnogo puta u Formuli 1.

Još uvijek se ne zna hoće li Alonso ostati u McLarenu sljedeće sezone, iako je momčad prešla na Renaultove motore i boljih alternativa u ovom za njega trenutku nema. Fernando traži ugovor na samo jednu sezonu i ako ga dobije nastavit će se mučiti s britanskom momčadi i u 2018. godini, protiv moćnih Mercedesa i Ferrarija koji će vrlo vjerojatno zadržati svoj razvojnu prednost.

Francuski Auto Hebdo tvrdi da Španjolac sprema još jednu avanturu izvan Formule 1 za sljedeću godinu, a ovaj put bi to trebala biti utrka izdržljivosti. Alonso bi trebao nastupiti na 24 sata Daytone, a dobra vijest za McLaren je ta što se ova utrka vozi u siječnju, izvan sezone elitnog automobilističkog natjecanja.

Fernandova velika želja zapravo je nastup na 24 sata Le Mansa, no prvenstvo izdržljivosti pod okriljem FIA-e upalo je u krizu nakon što je Porsche napustio najjaču LMP1 klasu i pitanje je na što će ličiti legendarna utrka sljedeće godine. Alonso koji očajnički želi ponovo okusiti slast pobjede zadovoljit će se američkom Daytonom, a kao i kad je u pitanju bio Indianapolis, ravnatelj McLarena Zac Brown ne bi mu trebao stati na put u ostvarivanju te želje...