KREĆE EKSPERIMENT

Novosti o dresovima NBA koje su mnoge navijače - zbunile

16.05.2016 u 14:48

Bionic
Reading

Od sezone 2017/18. na dresu Philadelphia 76ersa, budućeg kluba našeg Darija Šarića, u gornjem lijevom uglu naći će se reklama

Riječ je o tvrtki StubHub, a cijeli projekt još je u tzv. eksperimentalnoj fazi.

Međutim, dok prvi povijesni dres NBA s reklamom na sebi ne nađe svoje mjesto u dućanima svakako se treba osvrnuti na sezonu koja je iza nas s naglaskom na najprodavanije dresove.

Kako piše specijalizirani portal NBAcro.com očekivano je prvo mjesto zauzeo MVP Stephen Curry. Vođa nezaustavljivih Warriorsa koji su stigli do rekorda regularne sezone skinuvši s trona neprikosnovene Bullse iz sezone 1995/1996. te prema mnogima najbolji šuter koji je ikada kročio na NBA terene je bio uvjerljivo ispred konkurencije. Kako i neće kada ga je bio užitak gledati.

Drugo mjesto pripada Kobeju Bryantu. A što drugo i očekivati, ipak je ovo bila zadnja sezona jedne istinske legende, jednog uzora i borca. Uz sve silne ispraćaje koje dobio tijekom sezone navijači su mu odali počast i kupovanjem njegovih dresova. Vjerujemo da su neki koji već imaju dva-tri njegova dresa požurili kupiti i zadnji primjerak dresa s brojem 24, na kojem stoji Bryant.

Treće mjesto zauzeo je LeBron James. LeBron kao LeBron uvijek je u svemu pri vrhu. Standardno kao i svake sezone tu su all-around brojke, nekoliko kontroverznih izjava i djela zbog kojih ga ili volimo ili mrzimo. Uglavnom njegova popularnost nikada ne opada te će vjerojatno do kraja karijere biti i više nego popularan. Vjerujemo da pola Clevelanda nosi njegov dres te čekaju da im samoprozvani 'King' donese prsten u njihov grad.

No ipak najveća je priča ove ljestvice 20-godišnji Latvijac Kristaps Porzingis. Vratimo se malo manje od godinu dana unatrag i sjetimo se noći kada je on izabran. Navijači Knicksa su ga dočekali zvižducima i s gomilom nepovjerenja u žgoljavog i 221 cm visokog Latvijca. On je im je za taj 'predivni' doček uzvratio kao drugi najbolji rookie sezone te kao siguran vođa njihova kluba u budućnosti. Nakon odličnih igara, njegova popularnost je porasla te je već kao rookie završio na četvrtom mjestu po prodaji. Definitivno najveće iznenađenje u zadnjih 20-ak godina kada je prodaja dresova u pitanju. Nema baš puno igrača iz Europe koji su u kratko vrijeme postigli takav uspjeh u NBA-u.

Peti je Kevin Durant. Po mnogima najbolji napadač lige te povratnik nakon ozlijede je glavna pokretačka snaga Thundera. Dio je i najboljeg dueta lige s Russellom Westbrookom. Popularni Durantula je ovo ljeto i slobodan igrač. Tko zna možda ga iduće godine budemo vidjeli na prvom mjestu, ali u dresu nekog drugog kluba.

Naravno, zbog Porzingis te naravno i zbog moguće reklame na dresu površni su poznavatelji NBA najblaže rečeno – zbunjeni.
Više o NBA-u možete pročitati na portalu nbacro.com