DIZANJE TENZIJA

Novoselova izjava o Teodosiću u krivom trenutku: On je luzer!

16.08.2016 u 15:24

Bionic
Reading

U danu u kojem je hrvatska košarkaška reprezentacija, nakon pobjede nad Litvom 90:81, za protivnika dobila starog rivala Srbiju na slovenskom portalu Dnevnik.si objavljen je veliki intervju s najtrofejnijim hrvatskim trenerom Mirkom Novoselom, a on se nije svidio ljubiteljima košarke u Srbiji

Kao što je poznato, u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru u srijedu (u 3:15 u noći na četvrtak po hrvatskom vremenu) sučelit će se upravo Hrvatska i Srbija, što znači da će jedna od dvije reprezentacije s prostora bivše Jugoslavije zaigrati u polufinalu te time doći u krug mogućih osvajača medalja.

Iako 78-godišnji Novosel u trenutku kada je dao intervju nije mogao predvidjeti da će njegov učenik Aco Petrović (također je svojom izjavom malo 'pecnuo' Srbe), kojeg se isto dotakao u intervjuu, za protivnika u četvrtfinalu dobiti Srbiju, Novoselova izjava o srpskom playmakeruMilošu Teodosiću, njihovom glavnom igraču, brzo se proširila društvenim mrežama. Tenzije se polako dižu, što je bilo i očekivati...

'On je poseban tip igrača kakve ja nikada ne bih volio trenirati. On je svakako dobar košarkaš, ali je luzer (gubitnik), nije pobjednik. Izgubio je nekoliko važnih utakmica te nekoliko titula prvaka Europe', kazao je Novosel, kojem ni nedavna titula prvaka Europe s ruskim CSKA, koju je Teodosić osvojio, očito nije promijenila mišljenje. U svakom slučaju, tajming za izjavu nije bio najbolji... Ili možda jest. Pokazat će vrijeme.

Dotakao se naravno i svog učenika Ace Petrovića, etiketirajući ga kao tvorca uspjeha hrvatske košarkaške reprezentacije.

'Da je neki drugi trener na klupi Hrvatske, ne bismo to uspjeli. Petrović je idealan trener za kratkotrajne akcije, tj. za reprezentaciju, a ne za klub', kazao je između ostalog Novosel.

U velikom intervjuu Novosel se još dotakao najboljeg slovenskog košarkaša Gorana Dragića, kojeg vidi u najboljih 12 bivše Jugoslavije, zatim problema Hrvatske s playmakerima, Roka Ukića i drugih.

Cijeli članak pročitajte OVDJE