NEVJEROJATAN UČINAK

Novo nogometno čudo koje kvari transfer Mandžukića; nitko u povijesti Lige prvaka nije imao takav zastrašujući početak

06.11.2019 u 08:27

Bionic
Reading

Nogometni svijet dobio je novo čudo, u Ligi prvaka mladi norveški napadač Erling Haaland ima golgeterski učinak s kojim je nadmašio bilo kojeg drugog igrača u povijesti ovog natjecanja

Mladi Norvežanin došao je u siječnju ove godine iz Moldea u Salzburg za pet milijuna eura i na početku ove sezone eksplodirao u Ligi prvaka. U prva četiri kola zabio je sedam golova i prvi je strijelac Uefinog natjecanja, ima na kontu dva pogotka više od drugoplasiranog Roberta Lewandowskog iz Bayerna.

Haaland je u prvom susretu, u svom debiju, došao do hat-tricka protiv Genka, jedan je dodao Liverpoolu, a u dvobojima s Napolijem prvo je dva puta tresao mrežu, a sinoć je jednom bio precizan. Nitko nikada u povijesti Lige prvaka nije u svoja prva četiri susreta čak sedam puta svladao suparničke čuvare. Ni dva najubojitija strijelca u povijesti Lige prvaka Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Novi rekorder sa samo 19 godina.

  • +6
Norveški napadač Erling Haaland Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

No nije to sve od 1,94 metra visokog napadača. Haaland je postao tek četvrti nogometaš Lige prvaka koji je zabijao bar po jedan pogodak u svakoj od svoje prve četiri utakmice. Prije njega to je još samo uspjelo Zé Carlosu (FC Porto, 1992/93), Alessandru Del Piero (Juventus, 1995) i Diegu Costi (Atlético Madrid, 2013/14).

Nije čudo što su veliki klubovi bacili oko na Norvežanina iako mu je ugovor do ljeta 2023. Svi su svjesni da ga neće odraditi sa Salzburgom do kraja. Za mladog Haalanda su zainteresirani Napoli, Real Madrid, Liverpool, Juventus i Manchester United, a eventualni transfer Norvežanina na Old Trafford mogao bi tako upropastiti prelazak Marija Mandžukića koji se stalno dovodi u vezu sa 'crvenim vragovima'.

Iako je po transfermarktu procijenjen na 12 milijuna eura, već sad se smatra da vrijedi između 60 i 80 milijuna eura.